Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27-07-18

Titel Het geheim van de sleutelmeester Annelies De Cooman

9200000087078540.jpg
Titel Het geheim van de sleutelmeester

Annelies De Cooman

ISBN 9789491144684

Uitgeverij Beefcake Publishing 214

Ook wat de tijd betrof ging het er in Saghaven helemaal anders aan toe. De tijd kon sneller gaan als dat nodig was, maar ook trager.

Annelies De Cooman startte haar carrière als advocate in een Brussels kantoor en werd in 2010 benoemd tot rechter. Zo is ze momenteel actief als rechter op de rechtbank van eerste aanleg in Oudenaarde. Hoewel ze als jurist vooral met de neus in de wetboeken zit, liet de passie voor literatuur en vooral de droom om ooit zelf een boek te schrijven haar nooit helemaal los. Wat oorspronkelijk bestemd was als een cadeau voor haar eigen kinderen, belandde door de aanmoediging van familie en vrienden toch bij de uitgever voor een groot publiek.

Wanneer Louis samen met zijn ouders en zijn troetelrat Baziel verhuist naar een oud kasteel op het platteland, vindt hij dat best spannend. Aangemoedigd door de sympathieke tuinman Bert, die de geschiedenis van slot Saghaven op zijn duimpje kent, gaat Louis op jacht naar een mysterieuze schat. Maar de zoektocht verloopt niet van een leien dakje en ook op school krijgt Louis met keiharde pesters als Pieter-Jan af te rekenen.

Gelukkig is Marie er nog, een pienter en aardig meisje uit zijn klas, met wie hij meteen vriendschap sluit. Als ze op een dag door Pieter-Jan en zijn bende achtervolgd worden, vluchten ze langs een oude, verborgen doorgang het kasteel in. En dan ontdekt Louis dat Saghaven nog een veel groter geheim verbergt. Een geheim dat zijn leven voorgoed zal veranderen...

Tuinman Bert vertelt hem dat er een oude, speciale gang en kelder onder het kasteel verborgen liggen. Samen met Marie gaat hij op onderzoek uit en ontdekt de speciale wereld Saghaven met bovennatuurlijke wezens. Hij blijkt de sleutelmeester van deze wereld, wat zorgt voor een groot avontuur. De auteur weet het leven in Saghaven heel treffend te beschrijve. Haat personages zijn levensecht en je kan je als lezer perfect inleven in de gebeurtenissen die plaatsvinden in dit spannende en goed geschreven fantasieverhaal. Een bijzonder verhaal dat lezers van alle leeftijden kan aanspreken.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.