Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

02-08-18

Griekse vasteland, Ionische eilanden

index (50).png


Griekse vasteland, Ionische eilandenTielt : Lannoo, 2018

614 p. : illustratiesReeksGroene gidsen Michelin

Oorspr. titelGrèce continentale, Iles ioniennes ISBN9789401448680

redactie Frans van der Heijden

De historische betekenis van Griekenland en zijn geografische ligging hebben de inwoners er toe aangezet om over de grenzen te kijken.

De eilanden voor de westkust van Griekenland worden niet alleen “de Ionische eilanden” genoemd, maar ook wel de "Eptanissa" wat "zeven eilanden" betekent. Eigenlijk zijn er meer dan zeven eilanden in de ionische zee, namelijk twaalf, maar deze zeven eilanden zijn wel het drukst bewoond en het bekendst. De Ionische eilanden liggen tussen Griekenland en Italië. Van boven naar beneden zijn het Corfu, Paxi Kefalonia, Lefkas Ithaka, Zakynthos en Kythira. Al deze eilanden hebben hun eigen karakteristieken, maar de overeenkomsten zijn: groene, weelderige natuur, bergen met bossen, heerlijke stranden en een helderblauwe, turquoise zee. De ideale ingrediënten voor een heerlijke vakantie dus! Tel erbij op de vriendelijke bevolking, de goede Griekse keuken en het warme klimaat en er is niet veel meer nodig om de koffers klaar te zetten!

De Groene Gids Griekse Vasteland van Michelin is een degelijke Nederlandstalige reisgids van maar liefst 613 pagina's voor Noord-Griekenland en Athene. In acht hoofdstukken worden de verschillende gebieden behandeld: Athene en Piraeus, Attika en Centraal-Griekenland, de Peloponnesos, Thessalië, Epirus, de Ionische eilanden, Grieks Macedonië en Thracië. Met het sterrensysteem kunt u bepalen of u de hoogtepunten uitkiest of ook de diepte ingaat. Bij ieder hoofdstuk is een adresboek met adressen en sfeerbeschrijvingen van hotels en restaurants. Ook is er veel aandacht voor de voorbereiding op een reis naar het vasteland van Griekenland. Met veel kaarten en plattegronden en ook foto's. Voor de echte Griekenland liefhebber die nieuwe ideeën wil opdoen.

Een heerlijk voorsmaakje van een prachtige reis!

André Oyen

18:44 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.