Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-06-18

'Dochters van het Elfenwoud' Lyne Uytterhoeven

9200000087078551.jpg


 

'Dochters van het Elfenwoud'

Lyne Uytterhoeven

Uitgever: Beefcake Publishing

9789491144653 2017Ik mag helemaal geen mens meenemen naar de Elfenwereld. Ik mag me zelfs niet laten zien aan mensen, of buiten de grenzen van mijn wereld gaan.

Als het zomer wordt vind ik het altijd fijn om eens buitenbeentje uit het boekenaanbod te lezen.Dat buitenbeentje is dit jaar 'Dochters van het Elfenwoud' van Lyne Uytterhoeven, wat het is een heel bijzonder boek dat beweegt tussen sprookje, magisch realisme en een goodfeel.

Auteur Lyne Uytterhoeven (°Leuven, 1986) werkt als maatschappelijk werkster in Brussel en houdt van muziek, de zee en koken. Ze schrijft reeds vijftien jaar en volgde diverse schrijverscursussen. Ze werd een van de vijf finalisten van de Zoute Zoen 2016 met haar historische jeugdroman ‘Nete’. Maandelijks keert ze uit Gent terug naar haar roots om met de Friday Night Writing Party de sterren van de hemel te schrijven. Met deze schrijversgroep publiceerde Lyne in 2016 de kortverhalenbundel ‘Miramar mysteries’ bij Uitgeverij Het Punt. Ook haar kortverhaal ‘Vrouwenverdriet’ werd opgemerkt door Azertyfactor en haar kortverhaal ‘Dansende golven’ werd gepubliceerd op de Oostendse website ‘Drijfhout’.

Over de Elfengrens (2017) is haar volwaardige debuut waarin je meteen merkt dat ze over de nodige schrijfvaardigheid beschikt. En de mooie illustraties van FOOB geven het geheel iets heel aparts.

In de reeks ‘Dochters van het Elfenwoud’ volgen we de avonturen van twee heel aparte meisjes die een bijzonder, mystiek uitstralend geheim delen. ‘Over de Elfengrens’ is het eerste boek uit de reeks.

Het boek kent twee onderverdelingen en in Deel Een maken we kennis met Nayla. Het meisje is met haar moeder op de vlucht. Ze willen naar het woud. En daar beginnen er spannende avonturen. Moeder én dochter komen in een spannend avontuur terecht. Langs donkere paden krijgt het verhaal nog meer duistere wendingen. Moeder en dochter komen uit bij een levensgevaarlijk geheim. En Nayla voelt zich goed in de wereld waarin ze terecht komt.

In Deel Twee ontmoeten we Yiana, wil meer dan haar veilige leventje in het Elfenwoud. Ze wil weten wat er voorbij de Elfengrens ligt. Het is streng verboden om voorbij die grens te gaan. Maar het meisje is zo nieuwsgierig dat ze de stoute schoenen aantrekt en op zoek gaat en zo aanraking komt met een mensenkind.

'Dochters van het Elfenwoud' is een erg mooi verhaal dat mensen van alle leeftijden kan boeien, die er van houden om grenzen te overschrijden want dat is juist hetgene de personages uit het boek voortdurend doen. Lyne heeft een mooi taalgebruik en weet hoe ze een sterk en beklijvend verhaal moet opbouwen.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.