Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

25-07-18

Vloedlijn Leen Raats

cover-vloedlijn_1.jpg


Vloedlijn

Leen Raats

148 pagina's 9790825836021

Alle productspecificaties

Over VloedlijnOp televisie komen was nooit zijn doel geweest. Hij was meer de man van de analyses en prognoses, van de kaarten, tabellen en weermodellen. Na een tijdje was hij zich er echter naar gaan schikken en had hij de camera tot zijn vriend gemaakt.

Leen Raats (°2 juli 1984) studeerde journalistiek, ze publiceerde eerder al poëziebundels en verhalenbundels waarin ze duidelijk toonde welke registers ze allemaal kan optrekken. Heel beeldend beschrijft ze heel gewone dingen en situaties en geeft ze dàt tikje magie mee dat ze doet stralen en boven alles uit verheft. De vloedlijn is haar nieuwe verhalenbundel waarin rouw en rouwverwerking een belangrijke plaats krijgen toebedeeld.

In de elf verhalen die deze bundel rijk is zwerven we langs de vloedlijn, die golven van vreugd, twijfel verdiet en rouw brengen. De golven nemen en geven, maar wissen ook sporen uit.

In het titelverhaal Vloedlijn treffen we Sam. Zij heeft zich gespecialiseerd in rouwverwerking. Wat ze vooral doet is mensen die in de rouw zijn, vertellen dat het normaal is wat ze voelen. Dat het mag. Dat je het recht hebt om verdrietig te zijn en dat niemand je dat mag afnemen.In Verzachtende omstandigheden, worden we dan weer geconftonteerd met de ongemakkelijke maar hartverwarmende vriendschap tussen twee mensen die sociaal geïsoleerd zijn.

Wie langs de vloedlijn wandelt,of leest doet jeel bijzondere ontdekkingen. Vloedlijn en In Verzachtende omstandigheden zijn mijn persoonlijke favoriet. Vloedlijn is een langer verhaal, eerder een novelle over verlieservaringen en hoe mensen daarmee omgaan, ieder op zijn eigen manier soms met veel ups en downs!

Vloedlijn is een heel doorleefde bundel met verhalen, die steunen op een sterke taal en stijl!

André Oyen

11:09 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.