Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03-07-18

De Hot Daddy List Madelein Kerseboom

9200000084995468.jpg


 

De Hot Daddy List

Madelein Kerseboom

Genre: Feelgood

Uitgever: Uitgeverij Marmer

2018

Pagina's: 288

2018

In gedachten verzonken loop ik door het centrum van Utrecht. Ik kan maar niet wennen aan het idee. . . Ik . . . Alice. . . ben verliefd op een vader.

De Hot Daddy List van Madelein Kerseboom gaat over knappe vaders op de buitenschoolse opvang, maar stipt ook diepgaander thema’s aan die behoorlijk heftig zijn.

Alice werkt met veel inzet als leidster op de buitenschoolse opvang. Dat komt vooral omdat ze een leuke kleutergroep en gezellige collega’s heeft. Het zijn Arie, die homo is en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezellin. Met z’n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte ‘lijst’ met de leukste papa’s van de bso. Op een dag komt de vierjarige Sara voor het eerst in de groep van Alice. Als ze wordt opgehaald blijkt haar vader John ongelofelijk knap te zijn. Dat zorgt natuurlijk voor flinke verschuivingen op de lijst, waardoor de papa van Sara op nummer één komt te staan. Het valt op dat Sara’s moeder Sara nog nooit heeft opgehaald. Apart, vinden Alice en haar collega’s, maar ze komen er na een tijdje achter waarom dat zo is. En die reden is wel pijnlijk.

Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z’n kop.

Rouwverwerking op alle fronten is één van hoofdthema's uit het boek. Madelein Kerseboom weet dat thema zeer goed te plaatsen naast de romantiek en de fijne humor die essentieel is voor een feelgood verhaal. Die afwisseling is verfrissend, zo blijft het verhaal boeiend.

De Hot Daddy List is een onderhoudend verhaal in een originele setting. Door wat ernstige onderwerpen die de auteur erin heeft verweven is het allesbehalve oppervlakkig.

Het boek leest vlot, de personages zijn vrij sterk en de lijst met knappe vaders van de bso is wel een goede vondst. Het slot van het boek vond ik wel veel te voorspelbaar, daar had wat meer spanning in gekunnen.

André Oyen



 

11:28 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.