Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

23-03-18

'Alsof er niets is gebeurd’ Kristien BonneureKatrien KubbenBadra Rezkallah

index (36).png


 

'Alsof er niets is gebeurd’

Kristien BonneureKatrien KubbenBadra Rezkallah

Publicatiejaa: 2017

Pagina's: 113

ISBN 9789056552374

Prijs: € 19,95

een vrachtwagen rijdt uit een lichaam / alsof er niets is gebeurd, de genadeloze aardbeving gaat weer verlegen / tussen de rotsen liggen, kogels keren deemoedig terug naar het geweer’.Het vorig jaar zond ‘Bonus’ op Radio 1 elke zaterdagochtend een gedicht over de actualiteit uit, op maat geschreven en voorgelezen door de beste Vlaamse dichters. De verzameling is nu gebundeld in een boek.

Met onuitgegeven werk van Paul Demets, Maud Vanhauwaert, Maarten Inghels, Charlotte Van den Broeck, Amina Belorf, Yannick Dangre, Luuk Gruwez, Lotte Dodion, Annemarie Estor, Dimitri Casteleyn, Lies Van Gasse, Peter Holvoet Hanssen, Aya Sabi, Peter Theunynck, David Troch, Roel Richelieu van Londersele, Paul Claes, Ruth Lasters, Carmien Michels, Jeroen Theunissen, Michaël Vandebril, Max Temmerman, Maarten Goethals, Joke van Leeuwen en Charles Ducal. Boek en programma zijn een samenwerking van Radio 1 en het Poëziecentrum.

Kristien Bonneure e.a. zorgde voor de samenstelling van dit jaar nieuws in gedichten.Volgens de inleiders bieden 'De gedrukte gedichten in dit boekje een tijdsdocument dat langer meegaat dan de waan van de dag. Het gekke is namelijk dat actualiteitsgedichten een zekere eeuwigheidswaarde krijgen, ook als de krantenpagina’s beginnen te vergelen.’

Armoede is een van de thema’s die bijzonder actueel zijn net en Ruth Lasters schreef daar een gedicht bij met een verrassende invalshoek.

Maarten Inghels, schreef een schitterend gedicht met de titel van dit boekje, dat merg en been gaat!

De hele bundel biedt een unieke collectie van gedichten die 1917 op een bijzondere manier belichten.

André Oyen

00:00 Gepost in Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.