Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

08-02-18

Risotto Herbekeken Frédéric Ravyts

9789491144592.jpg


Risotto Herbekeken

Frédéric Ravyts

 

Auteur: FrÉDÉRic Ravyts

Uitgever: Beefcake Publishing

Nederlandstalig 160 pagina's 9789491144592 2017

 

Risotto verwijst naar in bouillon gekookte rijstgerechten die hun oorsprong vinden in het Noorden van Italië. Bij Risotto draait het eihenlijk allemaal om de rijstkorrel.

 

Een grootmoeder als inspiratiebron, een job als bio-ingenieur in de voeding, een passie voor koken, een tweetal jaren bijklussen in de keuken van restaurant Tartufo in Sint-Pieters-Leeuw, een gekke voorliefde voor risotto en een pak vastberadenheid. Meer had Frédéric Ravyts niet nodig om van start te gaan met het schrijven van een kookboek over risottogerechten.

Risotto Herbekeken is een project dat uiteindelijk twee jaar ingenomen heeft maar waarvan het idee reeds lang daarvoor beginnen sluimeren was; twee jaar voor het verzamelen van ideeën, experimenteren, proeven (vooral proeven), fotograferen en het uitschrijven van recepten tot laat in de avond om tot slot 60 recepten te bundelen; twee jaar om te genieten en te laten genieten!

 

Risotto Herbekeken bevat 60 risottorecepten met een twist ''à la Fré'': risotto is uiteraard de basis, maar het resultaat is 60x verrassend anders. Ravyts zocht inspiratie in zowel de Belgische, Italiaanse en Spaanse keukens als in meer exotische oorden zoals Centraal-Amerika en Zuid-Oost-Azië.

De recepten zijn zo opgevat dat de gebruiker de ingrediënten makkelijk kan vinden en ze makkelijk kan aanpassen al naargelang van zijn of haar voorkeur: als voor- of hoofdgerecht of zelfs dessert, met of zonder vlees, met veel of (iets) minder calorieën. Stuk voor stuk laten de recepten echter altijd een onverwacht kantje zien.

 

Wil je wel vlees of liever niet, het kan allemaal. Ook voor mensen die op calorieën willen letten is gedacht. Er staan ook heerlijke recepten voor nagerechten in dit prachtige en mooi uitgegeven boek.

André Oyen00:44 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.