Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

06-02-18

cirkels Martin Vansteenkiste

9789491144561.jpg


cirkelsMartin Vansteenkiste

310 pagina’s Uitgeverij Beefcake PublishingPrijs boek = 20,00 euroPrijs e-boek = 4,99 euroTags: Avontuur, Martin Vansteenkiste, Non-fictie, ReisboekDe beste reispartners zijn diegenen, die je toevallig tegen het lijf loopt. De ontmoeting is ongedwongen en niet beladen met de kennis over mekaars verleden, over elkaars kleine kantjes. Die komen er ten gepaste tijde toch aan , maar lukt het niet, dan schud je elkaar de hand en neem je afscheid zonder bitterheid of ontgoocheling.

MARTIN VANSTEENKISTE (1960) debuteerde in 2014 met Katvis. In 2015 werd het herwerkte jeugdverhaal Quetzal gepubliceerd. Net als musiceren en fotograferen, is ook schrijven een van zijn grote passies. Het stelt hem in staat om als ‘eeuwige afwezige’ zijn onbekende wereld met anderen te delen. De laatste jaren pendelt hij vooral tussen België en Oeganda, zijn tweede thuisland en tevens de plek waar veel van zijn creatieve aspiraties vorm krijgen. Zijn derde boek Cirkels. Mijmeringen van een reiziger (2017) is het resultaat van meer dan 30 jaar reizen en leven.Iemand die graag verre niet toeristische reizen maakt, denkt meestal heel veel na. Grote schrijvers zijn ook vaak grote reizigers. Alleen reizen stemt vaak tot filosofische reflecties. In dit boek toont Martin Vansteenkist ons , de filosoferende mens achter de reiziger. Hij laat de mens én reiziger de momenten van intense vreugde, vastberadenheid, van twijfel, zelfs van diepe eenzaamheid op papier vastleggen.Cirkels verhaalt over reizen, zwerven en gedachten koesteren die je tijdens het reizen vergezellen en zoals de ondertitel aangeeft, gaat het om mijmeringen en ontmoetingen van een reiziger. Het is een verzameling indrukken die over vele jaren zijn neergeschreven en die allemaal verband houden met de mens die onderweg is, zowel fysiek als in gedachten. De verhalen hebben allemaal hun eigen klank, kleur ook vervuld van hun eigen emoties. Soms beschouwend, of de toon is luchtig, of ernstig. Noem het kleine openbaringen uit de ziel van iemand die 35 jaar de wereld heeft afgereisd.

Dit prachtige poëtische boek verlucht met artistieke zwart-wit foto's laat de lezer in alle rust en onthaasting meereizen. Een lekkernij om dagelijks te proeven en voor zichtig te consumeren!

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.