Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-09-17

Mijn moeder en ik Mary Pflum Peterson

index (17).png


Mijn moeder en ik

 Mary Pflum Peterson

Uitgever: HarperCollins

Nederlandstalig 416 pagina's 9789402710502 mei 2017

 

Het huis van mijn moeder haatte ik ook . Het had haar volledig opgeslokt in haar laatste levensjaren en haar vrijwel al haar energie gekost. Het lefst wilde ik er met een moker op in rammen tor er geen steen meer op de andere stond, maar in de praktijk meed ik het in die week van de begrafenis.

 

Na de dood van haar moeder Anne, staat dochter Mary voor de onmogelijke opgave om haar huis leeg te halen. Een huis dat van onder tot boven gevuld is met rommel, de stille getuigen van het feit dat haar moeder de grip op haar leven verloren had.

Anne bracht tien zware jaren in het klooster door, maar ze was niet geschikt voor het dwingende, benauwende kloosterleven. Ze treedt uit en probeert een nieuw doel te vinden in de 'gewone' wereld. Ze trouwt en wordt moeder, maar aan haar prille geluk komt abrupt een einde als haar man homo blijkt te zijn. Gedesillusioneerd en verslagen blijft Anne achter met haar jonge dochtertje Mary.

Mary groeit op in een overvol huis met stapels oud papier, bergen waardeloze 'schatten' en een onbereikbare moeder met wie ze ondank alles toch een goede band heeft. Wanneer ze echter het huis uitgaat om haar eigen leven op te bouwen raken moeder en dochter, ondanks hun nauwe verbondenheid,steeds verder van elkaar verwijderd.

Mijn moeder en ik beschrijft op onnavolgbare wijze hoe de band tussen moeder en dochter tegelijkertijd kan knellen en te los kan zijn.Heel intrigerend vooral omdat het op ware feiten berust.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.