Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

21-09-17

GLOOB & TEO’S VERHALENBOEK

verhalenboek-239x300.jpg


GLOOB & TEO’S VERHALENBOEK

Gloob & Teo's verhalenboek : een glijbaanbus, een courgettekrokodil, bloempottoiletten en vele andere knotsgekke uitvindingen voor een fijne planeet

Sandrine Lambert

Illustrator Gunter Segers[Ellezelles] : Les Îles, © 2017

64 p. : illustraties

DjapoGloob & Teo

ISBN 9789491545504

Prijs: € 19,95 (+verzendkosten)

DoelgroepVanaf 3-5

In dit boek staan uitvindingen die anders zijn. Anders omdat het uitvindingen zijn die weinig of geen vuile rook maken. Anders omdat ze zo het leefgebied van iedereen op aarde gezond houden. Anders omdat ze door kinderen zijn uitgevonden. Kinderen van 5 en 6 jaar om precies te zijn.

Misschien hebben de ouderen wat de indruk dat de kinderen van tegenwoordig maar wat aanmodderen. Maar gelukkig is dat niet zo. Bewijzen zijn er in overvloed!

Maar uiteraard hebben kinderen volwassenen nodig die hen begeleiden en hun leren ijveren op een verstandige en rustig manier voor een aangenamere wereld.

Djapo is zo een educatieve organisatie die kinderen keuzes wil leren maken voor een duurzamere wereld en combineert vaardigheden als filosoferen, creatief denken, systeemdenken en actiegericht werken met duurzaamheidsthema’s zoals water, klimaat, handel en afval. Kinderen werken zo mee aan hun recht op een fijn leven op een gezonde planeet.

Djapo ontwikkelt educatief materiaal en begeleiden leerkrachten, scholen en gemeenten rond duurzame thema’s en rond systeemdenken, filosoferen, creatief denken, prentenboeken, workshops in de klas, nascholing, coaching en advies. Met www.wereldlesidee.be is er ook een ruim digitaal aanbod met lessen, werkvormen, DIY en achtergrondinformatie.

Oh wat zou ik graag terug kleuter zijn als was het maar om onbezorgd en eindeloos in de boeken van Djapo te kunnen lezen, erover te kunnen denken en te kunnen meedenken en dingen uit te vinden.Het is cruciaal om kinderen – de beslissers van morgen – te leren zelf na te denken en keuzes te maken.

En dat doet Djapo onder meer met het boek Gloob & Teo's verhalenboek : een glijbaanbus, een courgettekrokodil, bloempottoiletten en vele andere knotsgekke uitvindingen voor een fijne planeet

Gloob & Teo maken samen met kinderen de wereld duurzamer. Ze onderzoeken en ontdekken de wereld. Gaan dingen anders bekijken, in vraag stellen en creatieve oplossingen bedenken. Dat is waar Gloob & Teo voor staan.

Het zijn echte levensgenieters en filosofen. Ze zijn dol op de natuur en willen een gezonde planeet waar alle mensen het goed hebben.

Een leerzaam maar ook uiterst grappig boek dat barst van de knotsgekke uitvindingen voor een gezonde planeet: van knuffelen tot je het warm krijgt, vegetarische burgers lanceren, krijgt tot wc-bloempotten voor meer bio-diversiteit, spaghettisaus warm houden met de hulp van een poes, de geur van taart inschakelen om minder elektriciteit te verbruiken en een hele reeks van tips die telkens weer in een aantrekkelijk verhaal verwerkt zijn. Dit is een prachtig vormgegeven boek, met hele leuke tekeningen en verhalen die zowel aansporen tot vermaak, als tot diep nadenken, discussie en actie!

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.