Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

11-09-17

De Mama gids Marie Knutsson

9789491144585.jpg


 

De Mama gids

Marie Knutsson

PAPERBACK Nederlandstalig

12345 ISBN :

9789491144585

17/07/2017

Beefcake Publishing

Ik heb beter leren luisteren naar mijn lichaam en ik voel nu tijdig wanneer het de verkeerde kant uitgaat, zodat ik er iets kan aan doen.Gezondheids- en voedingsadviezen swingen de pan uit via dag-en weekbladen en websites. Zijn al die adviezen wel degelijk juist en zijn ze dan wel aangewezen voor iedereen? Beter is het dan toch om professioneel advies te vragen of iets van iemand te lezen die uit eigen ervaring over gezond eten en work-outoefeningen praat of schrijft. Daarom vind ik de De Mama Gids' het debuut van de Zweeds-Belgische Marie Knutsson, best wel interessant.

Zij is mama van drie kleine kindjes 6, 5 en 2 jaar. Al tijdens haar eerste zwangerschap was ze vaak oververmoeid, en dat werd er in de loop der jaren niet beter op. Zich constant zo afgemat voelen was vermoeiend op zich. Daarom wilde ze er iets aan doen: vaarwel zeggen tegen haar 'mamakilo's' en zichzelf tegelijk een energieboost geven.' Dit boek biedt de lezer een programma van tien weken aan om hem/of haar te helpen dezelfde stap te zetten. 'De Mama Gids', maar mannen mogen het ook best lezen, en er wat uit opsteken, is een boek met tal van unieke out-of-the-box-recepten en eenvoudige work-outoefeningen, speciaal ontwikkeld om het dagelijkse leven van de (jonge) mama - maar ook van eender wie er nood aan heeft - opnieuw energievoller te maken. Het doel: gezond en lekker kunnen eten zonder je hele eetpatroon om te hoeven gooien.

Ook al is ze als mama in de ogen van haar kinderen perfect, want het kan hen geen ene moer schelen hoe ze eruitziet, toch bedacht ze dat er toch een manier zou moeten bestaan om energievoller te kunnen eten, zonder opvallende, drastische wijzigingen te hoeven doorvoeren in het eetpatroon. Zo startte ze al met een smoothie-ontbijt. Na enkele weken was ze er reeds aan gewend geraakt en vandaag zou ze niet meer zonder kunnen! Gedurende de periode vóór ze een smoothie-ontbijt maakte, had ze 's ochtends bij wijze van spreken liters koffie nodig om enigszins wakker te kunnen worden. Vandaag volstaat één kop. De smoothie zorgt ervoor dat ze haar meteen fris en wakker voelt. Een smoothie is verder trouwens ideaal in de ochtend, aangezien je niet hoeft te stressen om je ontbijt op tijd klaar te maken. De avond ervoor kun je al beslissen welke smoothie je de volgende ochtend zal maken. In dit boek kan je ook nog heerlijke lunchalternatieven vinden en een fitnessprogramma dat je zelf thuis kunt volgen. Het work-outschema werd opgesteld in samenspraak met gerenommeerd kinesitherapeut Guillaume Watelet en het is bovendien gemakkelijk om de oefeningen op een correcte manier uit te voeren.

De auteur geeft ook antwoord op de vraag, hoe je zomaar op dieet kan gaan met kinderen in huis? Ze wilde niet dat haar kindjes woorden als dieet en calorieën in hun dagelijkse woordenschat zouden opnemen en wilde bovendien ook niet iets compleet anders eten wanneer ze s avonds met hen aan tafel zat. Als gezin eten ze zo vaak mogelijk samen en proberen ze telkens een gevarieerd maal op tafel te brengen ook al is de auteur zelf vegetariër.

Het enige wat tijdens deze maaltijd veranderd is voor haar dat ze er nu meer groenten en slaatjes aan toevoegt, verder eet ze nog steeds hetzelfde als vroeger, hetzelfde als iedereen aan tafel. Als er voor het avondeten iets zwaarder gepland staat, zoals pizza, dan opteert ze die dag voor een lichtere lunchvariant uit mijn drie vooropgestelde weeksuggesties. Ze verkiest dan weer een zwaardere lunch, als het avondeten die dag wat lichter zal zijn. Toen ze haar nieuwe, gezonde levensstijl na een week iet of wat gewoon was, wilde ze graag nog een soort work-out bijvoegen aan haar dieet. Dit was echter eveneens eenvoudiger gezegd dan gedaan: een peuter kun je moeilijk meenemen naar de fitness. Dit zou wel zorgen voor een serieuze work-out, maar het zijn geen perfecte omstandigheden. Iets anders bedenken dus! Geld om fitnessmateriaal te kopen had ze ook niet en overigens ook niet veel extra tijd om oefeningen te doen. Ze werkte dus een work-outschema uit dat zowel goedkoop is als weinig tijd in beslag neemt, en dat eveneens aan dit boek is toegevoegd. Het work-outprogramma start vanaf week twee van het dieet. Haar work-out kan ze eenvoudig uitvoeren terwijl de kindjes in huis rondlopen. Soms doen zij zelfs gewoon mee! Dankzij de smoothies heeft ze opnieuw de energie om minstens een uur per dag te bewegen en s avonds nog met de kindjes te gaan wandelen of naar de speeltuin te gaan als het een dagje geen school is. Na tien intensieve weken is haar lichaam sterker geworden en voelt ze zich veel beter in haar vel.

Het boekje is mooi en kleurrijk uitgegeven en bevat de nodige recepten en workoutoefeningen. Voor diegene die absoluut wat gezonder wil leven kan het best verstandig zijn om het boek eens grondig te lezen, voor diabetici en mensen met andere gezondsheidsproblemen is het toch wel aangeraden alles eens te bekijken samen met een dieetkundige of een arts, maar voor iedereen kan het boek een eerste stap in een nieuwe en gezondere richting betekenen.

André Oyen

16:59 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.