Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

05-09-17

1000 dingen doen in Nederland J. van der Spek

1001004011833308.jpg


 

 

1000 dingen doen in Nederland

J. van der Spek

uitgever: Kosmos Uitgevers

Nederlandstalig 320 pagina's 9789021526058 april 2008

Alle productspecificaties

Samenvatting

 

Dat het knuffelen van bomen je energie positief kan beinvloeden is voor veel Nederlanders een vaststaand feit. Maar de koortsboom bij het Gelderse Overasselt kan nog veel meer. De zomereik, bij de ruïne van de Sint – Waldrickkapel, heeft de naam dat hij zieken geneest.

 

1000 dingen doen in Nederland is het ideale inspiratieboek om ideeën uit te halen. Het is een knap uitgeven reisbijbel, inmiddels reeds aan zijn zevende, volledig herziene druk toe,waarin zowel klassieke toeristische trekpleisters aan bod komen als ongebruikelijke plaatsen en fenomenen. Van nepbergen tot valse kunst, van museumdorp Orvelte tot Kinderdijk, van sandbuggy rijden tot paalkamperen. Of wat dacht je van nonnenscheetjes eten of de stilte in Nederland écht horen?

Op verrassende en moderne wijze vormgegeven combineert het boek kennis en plezier op een luchtige toon.

Dit boekje biedt duizend reisdoelen overal verspreid in ons land. Het gaat meestal om actieve uitstapjes, zoals het bezoeken van een museum, sportevenementen, tuinen, festiviteiten, winkelen. Deze adressen worden afgewisseld door bijzondere hotels en interessante restaurants en cafés. De trips worden per provincie gepresenteerd, te beginnen bij Groningen en ten slotte Limburg. De meeste uitstapjes zijn in Zuid- en Noord-Holland. Twaalf keer wordt de tekst onderbroken door de toptien van o.a. opvallende gebouwen, bijzondere rondvaarten, filmlocaties, museumcafés, vuurtorens, natuurgebieden, de leukste winkelstraten, de mooiste terrassen. Een adressenregister op nummer en een fotoverantwoording besluiten de gids, die kleurrijk is geïllustreerd met foto's.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.