Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

24-08-17

Everything, Everything

644srogkfq.jpg


Everything, Everything

 

Stella Meghie

Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose

Genre Drama

duur 1h36

USA

2017

Na The Fault in Our Stars, gebaseerd op de gelijknamige young adultroman van John Green, die miljoenen tienerharten deed smelten, is er een verfilming van het al even populaire Everything, Everything van Nicola Yoon.

De film draait net als het boek om het leven van een tiener, Maddy, die letterlijk allergisch is voor alles.

Door haar immuunziekte kan ze het huis niet verlaten. Het enige directe contact dat ze heeft is met haar moeder en haar verzorgster. Haar moeder is heel zorgzaam voor haar. Ondanks de eenzaamheid heeft Maddy het goed, maar echte vrienden zou ze wel willen hebben. Voor zover dat mogelijk is, tracht ze zich te verzoenen met de situatie. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren.

Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, later communiceren via internet, groeit uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Het verhaal kent enkele knappe wendingen en de ontknoping is helemaal verrassend.

Toch is die ontknoping iets te nonchalant en is de overgang te plots, zodat de film aan het wankelen raakt.

Nick Robinson en Amandla Stenberg mogen dan buitengewoon goede acteurs zijn, toch kunnen ze de meubelen door de abrupte plotwending niet meer redden en wankelen mee.

Best leuk voor de doelgroep, met de nodige mooie beelden, zoete romantiek, preutse erotiek, en een moraal die in de honingpot beland is.

Er is geen keuze tussen vlees of vis, en vegetarisch is uitgeput.

André Oyen

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.