Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

08-08-17

De Zon en de maan en de Rolling Stones Rich Cohen

index (37).png


 

 

De Zon en de maan en de Rolling Stones

Rich Cohen

Uitgeverij:

Spectrum

Jaar:

2017 9789000336555 (paperback)

Aantal pagina's:

412

'Voor jou zijn de zon en de maan en de Rolling Stones er altijd geweest.'

 

De Amerikaanse muziekjournalist Rich Cohen , geboren in 1968, was als kind groot fan geweest van de Stones maar heeft later afgehaakt, wegens te oubollig wordend. Maar toen hij door zijn werkgever Jann Wenner van muziekblad Rolling Stone werd gevraagd de voorbereidingen van de Stones op een zoveelste wereldtournee te volgen, zei Cohen natuurlijk geen nee. Een mooi moment om de balans op te maken, na te denken over zijn eigen jeugd, zijn verglijdende muzieksmaak en wat hem destijds toch zo had aangetrokken in dat Britse bandje.

Cohen viel in de smaak bij Keith Richards, Charlie Watts én Mick Jagger. Waarschijnlijk omdat hij zich niet opstelde als die typische fanboy die nu ook een keer met de Stones mocht praten. Cohen zat de heren tijdens lange gesprekken in hotels, kleedkamers en toerbussen een beetje met een schuin oog te bekijken.

Rich Cohen schetst een onthullend portret van de grootste rock-'n-rollband aller tijden, aan de hand van talloze gesprekken met leden van de band, hun vrouwen, vriendinnen en muzikanten. De auteur is een chroniqueur en biograaf die op scherp staat. Geen detail ontsnapt aan zijn aandacht.

Er zijn meer prachtige boeken over de Stones geschreven, de geweldige autobiografie Life van Keith Richards zelf is daar al een heel mooi voorbeeld van, maar De zon en de maan en de Rolling Stones is nu eemaal een biografie met scherpe inzichten in het bestaan van de onvergankelijke rockband.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.