Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

06-08-17

Het geheim van de eenzame fietser Giacomo Pellizzari

index (30).png


Het geheim van de eenzame fietser

Het geheim van veertien wielrenlegendes ontrafeld

Giacomo Pellizzari

wielerportretten

Il carattere del ciclista (2015)

Nederlandse vertaling: Aniek Njiokiktjien

Uitgever: Xander Uitgevers

2017

17 pagina’s

Paperback / Ebook

Prijs: € 19,99 / € 9,99

Xander Uitgevers B.V.

 

Bij alle veertien wielrenners in het boek was dat hetgeen mij interesseerde. De x-factor die ze tot unieke personen maakte, geboren om geliefder te zijn dan anderen. Uiteindelijk denk ik dat ze zo speciaal zijn geweest omdat ze ons de mogelijkheid hebben geboden ons met hen te vereenzelvigen.

 

Giacomo Pellizzari studeerde filosofie en werkt in de marketingbranche. Zijn blog ‘Confessions of a Dangerous Cyclist’ is een van de meest gelezen blogs in Italië. Hij schrijft ook voor bicilive.it, het grootste Italiaanse platform over wielrennen. Het geheim van de eenzame fietser is zijn tweede boek.

 

In Het geheim van de eenzame fietser ontleedt Pellizzari de psyche van veertien wielrenlegendes. Met een feilloze blik en een gepassioneerde stijl vertelt Pellizzari ons hoe juist deze mannen de helden van de wielersport werden. Want fysieke kracht en doorzettingsvermogen zijn niet genoeg: hun persoonlijkheden blijven ons bij en verheffen de renners tot legendarische iconen.

In Het geheim van de eenzame fietser zoekt Pellizzari naar het waarom dat het verschil maakt in

 

de overwinningen van deze kampioenen. Zo is er de coole Fabian Cancellara en de vrijgevige Francesco Moser, de rusteloze en raadselachtige Gianni Bugno, de onstuimige stille kracht en bescheidenheid van Miguel Indurain en de bravoure van Lance Armstrong.

 

In een vlotte, literaire stijl , vol anekdotes en details, beschrijft Pellizzari waarom en hoe deze mannen kampioenen werden. Hij Hij ontleedt hun persoonlijkheden door te kijken naar hun ritten en hun wijze van anticiperen of reageren op bijzondere momenten, zoals verlies, winst, uitdaging, gedrag van anderen of spanning. Hij kruipt als het ware in de huid van zijn favorieten. Voor liefhebbers een interessante inkijk en een zeer aantrekkelijk wielerboek met liefde en passie voor de sport en de mensen geschreven.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.