Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

31-07-17

Harman Nielsen Het Verscholen Volk

90-6265-560-2-201x300.jpg


 

Harman Nielsen

Het Verscholen Volk

Boek 1 in de romancyclus Het Verscholen Volk

Nederland / Roman

Paperback, royaal formaat, 256 blz., 16,90

ISBN 978 90 6265 560 1

Eerste druk 2003

Jij bent een Spreker, jij zwijgt niet zoals wij, ik begrijp het niet, leg het uit...Sprekers helpen. Julie weten wat wij niet weten en jullie hebben macht in je handen, jullie kunnen meer dan wij: de andere dingen , het moeilijke.De fantasyroman vervult geen belangrijke rol in de Nederlandstalige literatuur literatuur. Harman Nielsen toonde zich dan ook uiterst moedig om ineens een cyclus van fantasyromans op te starten onder de titel Het Verscholen Volk. De eerste druk van boek 1 van de zevendelige cyclus verscheen in 2003 en nu is er dan een Tweede, verbeterde druk.


Op een aarde ver in de toekomst heeft het noodlot toegeslagen. De K’zan, een volk van slavenhalers, hebben de aardse bevolking weggehaald. Enkel de zwakken, die niet bevattelijk waren voor elektronische netten, wisten de dans te ontspringen. En nadat de K’zan weer verdwenen, ontwikkelde zich in de honderden jaren erna weer een beschaving. Een beschaving van zwijgende mensen, die zich verschuilen en altijd steelse blikken werpen naar de hemel. Die bovendien telepatische en telekinetische krachten ontwikkelen zoals de mensheid in zijn geschiedenis nog nooit heeft gekend. Een nieuwe dreiging duikt op als blijkt dat de K’zan waarnemers hebben achtergelaten. Een van die waarnemers is op weg naar het baken, dat de K’zan driehonderd jaar geleden hebben achtergelaten. Een baken dat hen zal waarschuwen dat er een nieuwe oogst op hen wacht op aarde. Er is echter onenigheid tussen de waarnemers. Een van hen verbindt zich met enkele aardlingen om de dreiging af te wenden. De centrale vraag is: is er een toekomst?

Het Verscholen Volk combineert overtuigend thriller en legende tot originele fantasy in prachtige beeldende taal. Harman Nielsen, heeft een fantasywereld geschapen vol spanning en actie waarin de lezer zich toeschouwer waant vanop de eerste rij.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.