Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

23-07-17

Verstoppertje in de tempel : een jaar wonen en werken in Laos Nynke Bos

index (16).png


Verstoppertje in de tempel : een jaar wonen en werken in Laos

Nynke Bos

Lobith : Sylfaen, © 2016144 p. : illustraties ReeksQuill pen ; ISBN9789491154072 (paperback

 

Later die dag in de tempel staat ze oog in oog met een goudglimmende Boed­dha. ‘Boeddha,’ fluistert ze, ‘hoe was je leven echt?’ Ze is even stil, alsof ze een antwoord verwacht. ‘Nee, ik weet een betere vraag. Had je altijd mooie kleren aan?’

In 'Verstoppertje in de tempel' beschrijft Nynke Bos haar sabbatical in Laos. Een jaar lang woonde en werkte zij in het Zuidoost-Aziatische ontwikkelingsland, met haar drie jonge kinderen. Een jaar waarin haar liefde voor het land groeide, maar waarin zij ook de - vaak harde - omstandigheden ervoer van het dagelijks leven in Laos. Nynke Bos (1982) volgde de pabo aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens een stage in Thailand werd ze bevangen door een liefde voor Azië. Tien jaar werkervaring in het speciaal onderwijs en vele reizen door Azië verder, vertrok ze met haar gezin voor een jaar naar Laos. Daar werkte ze als leerkracht en docentencoach op een lokale school. Nynke Bos schrijft columns voor het Nederlands Instituut voor Onderwijs- en Opvoedingszaken (NIVOZ) op Hetkind.org en voor KiindMagazine.

Tien jaar heeft ze als groepsleerkracht gewerkt in het Speciaal Onderwijs cluster 2, bij Kentalis. Zoj werkte er met slechthorende kinderen, kinderen met een TOS, met ASS en of ADHD. In deze periode heeft zij de Master SEN opleiding gevolgd.

Heel vlot en ongedwongen beschrijft zij hoe zij en haar kinderen hun verblijf in Laos beleven.

Het boeddhisme is de belangrijkste religie in Laos. En dat onderlijnt ze ook. Laos is een land met heel veel regels, dat ook in het onderwijs goed voelbaar, maar de sfeer onder de mensen is er gemoedelijk en Nynke en haar familie beleven er een avontuurlijk en verrijkend jaar.

Knap Werk!

André Oyen

 

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.