Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04-07-17

Ce qui nous lie

17587.20170526024658_grey.jpg


Ce qui nous lie

Cédric Klapisch

Met : François Civil, Ana Girardot, Pio Marmaï

Genre Komedie

duur 1h53

FrankrijkSinds ‘Le Péril Jeune’ uit 1994 is Cédric Klapisch een begrip in de Franse cinema. Hij nam de stedelijke jeugd vanuit alle invalshoeken onder de loep, van Barcelona (‘L’Auberge espagnole’) en Parijs tot in Moskou (‘Les Poupées russes’) en New York (‘Casse-tête chinois’). Voor zijn nieuwe film laat hij voor het eerst de stad achter zich en trekt hij naar het platteland, richting de wijngaarden van Bourgogne. Maar je hoeft gelukkig geen sommelier te zijn om van ‘Ce qui nous lie’ te genieten. Een film over wijn, maar vooral over familie en volwassen worden. Klapisch heeft een jaar lang gedraaid en de wijnoogst gevolgd.

Maar het gaat niet letterlijk over wijn, maar we leren wel veel over hoe die gemaakt wordt. En het is niet alleen voor kenners.

Jean verliet tien jaar geleden zijn familie en geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Hij woont nu in Australië, heeft een knipperlichtrelatie met een Braziliaanse en ze hebben een zoontje. Wanneer hij verneemt dat zijn vader op sterven ligt, keert hij terug en wordt hij verenigd met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie. Net voor het moment van de wijnoogst overlijdt hun vader. Een jaar lang, op het ritme van de veranderende seizoenen, groeien de drie jongvolwassenen naar elkaar toe en versterkt hun band. Net als de wijnen die ze verbouwen, ontwikkelen ze zich en worden ze zelf rijper. Jean(Pio Marmaï) leert zich met heden en verleden te verzoenen, Juliette (Ana Girardot), de zus van Jean, runt zowat op haar eentje het familiedomein. En Jérémie (een bijzonder sterk acterend François Civil), de jongste van het gezin, die worstelt met zijn nieuwe leven als papa en sterker uit die worsteling komt.

De frisheid en humor die zo typisch zijn voor de ensemblefilms van Klapisch maken ook van deze film weer bijzonder aantrekkelijke door en door Frans entertainement.

André Oyen

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.