Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-06-17

Fun4now Will D. Naegten,

9200000077966058.jpg


Fun4now Will D. Naegten,

ISBN : 9789491144530 /2017 Pagina's :

132

Beefcake Publishing

17,50

Ik wil je gewoon een kijkje bieden in mijn leven, een leven waarin ik iedere dag op mijn eigen manier probeer om te gaan met mijn zelfverklaarde verslavingen.

Tegelijk schrijf ik dit boek ook uit puur egoïstische

overwegingen. Een poging om korte metten

te maken met een roekeloze jeugd, uit de hoop

dat ouderdom ook wijsheid met zich mee zal

brengen.

Homo-erotische verhalen met lustopwekkende factoren zijn niet zo dikgezaaid in de literatuur. Met FUN4NOW, een eerste bundel met waargebeurde verhalen uit het leven, en dus van eigen bodem, van WILL D. NAEGTEN uit Gent, wordt dit hiaat weer eens wat bijgevuld. En hij publiceert ook nog bij de uitgeverij met de juiste naam Beefcake.

"'Fun 4 Now' heeft negen vrij korte hoofdstukken die worden verteld vanuit een ik-perspectief, en die vol dynamiet zitten. De verhalen werden ook opzettelijk in een niet-chronologische volgorde gerangschikt, waardoor je in het ene hoofdstuk leest over een 19-jarige Will en in het volgende dan weer over een 15-jarige Will. De avonturen spelen zich grotendeels af in Gent maar ook op andere plaatsen zoals Antwerpen, Amsterdam en Brussel.

Is dit nu een echt homoboek? Volgens mij persoonlijk zijn die etiketten homo of hetero vrij nutteloos. Maar mensen die zich aan de zogenaamde opzichtigheid van een gaypride storen zullen misschien ook wel aan de gedurfdheid van dit boek storen. Want de auteur neemt geen blad, zelfs geen vijgenblad voor de mond. Hij tracht een beeld te schetsen van de huidige homo-en tienercultuur in België, voor zowel ingewijden als buitenstaanders. Naast heel herkenbare dingen als bijvoorbeeld een eerste verliefdheid en je weg zoeken in het leven vormen seksuele ervaringen wel de rode draad in het geheel.

Will D. Naegten, heeft wel een voorliefde voor niet alledaagse dingen zoals Darkrooms, Keta, Bullchat, Cruising, Gbbs en Bommen. Maar de auteur vermeldt heel ruiterlijk in zijn inleiding dat we allemaal slet of geen slet, welkom zijn.

Het geheel is fris, uitdagend, guitig en vooral heel smeuïg geschreven.

De foto's die bij de verhalen gevoegd zijn kan ik niet direct met de tekst combineren, ze zijn vrij artistiek en volgen helemaal niet de ontdeugende verhaallijn.

Een vlotte en opwindende bundel die helemaal past in het fonds van de diversiteit van de onafhankelijke uitgeverij Beefcake.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.