Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27-06-17

Jan Biesheuvel, Jan Engelblik e.a. Van achter naar Voorne + CD

VoorplatVoorne75-2-300x261.jpg


Jan Biesheuvel, Jan Engelblik e.a.

Van achter naar Voorne + CD

teksten van Jan Biesheuvel

fotografie Jan Engelblik & Charles Julien (vormgeving)

CD Folkcollectief Brielle, 12 nummers, totale speelduur 41:17

genaaid gebonden oblong, 100 blz full colour, € 29,50

presentatie 12 mei 2017

ISBN 978 90 6265 961 6

Uitgeverij In de Knipscheer

Ik wil weer teruggaan naar tijden van toen/

Geen regels, de tijd om van alles te doen/

De drukte, de stilte na het zomerseizoen/

Diep in de ban, de schoonheid van mijn mooie Voorne.

FolkCollectief Brielle bestaat uit uitsluitend Brielse muzikanten. Zij nemen het publiek mee op een muzikale reis door heel Europa. Van gevoelige zangnummers tot opzwepende instrumentale muziek, van Ierland tot Roemenie en Israel en van Skandinavie tot Vlaanderen en Frankrijk. Dit wordt vertolkt op velerlei instrumenten.

Voor het project Van achter naar Voorne, boek en CD, werden de prachtige teksten van dichter en liedjesschrijver Jan Biesheuvel en de tientallen weergaloze foto’s van Jan Engelblik op muziek van FolkCollectief Brielle op grandioze wijze bij mekaar gevoegd om zo tot een prachtig kijk én luistergeheel te komen.luister bij in twaalf nummers op de bij het boek gevoegde cd (Pan Records).

Dit boek is een ode in woord, beeld én geluid aan Voorne, het Zuid-Hollandse ‘eiland’ met de tot de verbeelding sprekende plaatsen als Brielle, Vierpolders, Rockanje, Oudenoord, Abbenbroek, Heenvliet, Hellevoetsluis, Zuidland, Oostvoorne… De combinatie van rijke historie en verstilde natuur tillen dit boek uit boven het lokale. Het 6-koppige FolkCollectief Brielle heeft de prachtige teksten van dichter en liedjesschrijver Jan Biesheuvel van bijzonder knappe muziek voorzien.

Zeven nummers zijn (nieuwe) teksten op traditonals, vijf nummers zijn composities van de bandleden Charles Julien (udu, bodhran, Schotse doedelzak, tinwhistles, dwarsfluit en zang) en Peter Moree (gitaar, cister, Vlaamse doedelzak en zang). De FC Brielle bestaat verder uit Willem Kleinjan (contrabas en zang), Jacqueline du Mortier (zang), Marjolein van Pelt (viool en zang) en Jeannet Posma (panfluiten en zang).

 

Het is prachtige rondreis door een mij niet zo bekend streek Voorne.

Maar daar verhelpen de prachtige foto’s van Jan Engelblik aan en de teksten van Jan Biesheuvel roepen de melancholie en aantrekkingskracht van de natuur op.

Een prachtig boek om op een stil plekje te consumeren/ te beluisteren en om natuurliefhebbers cadeau te doen.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.