Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15-06-17

Hidden treasures Gerard Ekdom

index (19).png


 

Hidden treasures

 

Gerard Ekdom

Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Nederlandstalig 206 pagina's 9789024573622 september 2016

 

Dat eindeloos speuren, die zendingsdrang- alles komt voort uit de bezetenheid die ik voel als het om muziek gaat. Muziek en ik. Het was dan ook liefde op het eerste gezicht.

 

In een meer dan 200 pagina's tellend soundbook neemt de populaire diskjockey van NPO Radio 2 Gerard Ekdom de lezer mee aan de hand van 80 vergeten liedjes, terug te vindenop vier cd's, op een muzikale roadtrip door de popgeschiedenis.

Gerard Ekdom gidst je in Hidden treasures langs de mooiste vergeten popsongs van wereldsterren! Ekdom wordt ook wel de jonge Frits Spits genoemd. Zijn kennis van popmuziek is fenomenaal. Voor Hidden Treasures zocht hij onontdekte of vergeten nummers bij elkaar van Michael Jackson, Sister Sledge, Elton John, Spin Doctors, Tears for Fears, Fleetwood Mac, Kenny Loggins, Soul II Soul en vele anderen.

 

Gerard is een echte muzieknerd en schrijft heel gepassioneerd over zijn favoriete artiesten, bands en nummers. Vooral de vergeten hits houden hem bezig en hij heeft er een persoonlijke missie van gemaakt ze te behoeden voor de vergetelheid. Dagelijks zijn zulke hits te horen in zijn programma Ekdom In De Ochtend.

Voor de muziekliefhebber is Hidden Treasures dan ook een feest van herkenning, waarbij je het ene na het andere pareltje (her)ontdekt. Gerard wil ons echter niet alleen verrassen met de bijzondere tracklisting, maar ook - en met name - met de verhalen àchter deze liedjes en welke rol ze gespeeld hebben in zijn eigen leven. In het boek leer je Gerard kennen vanaf het moment dat hij als klein jochie z’n eerste singletje koopt tot aan de gedreven radiomaker die hij nu is. Een flitsend en swingend boek.

André Oyen

 

00:05 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.