Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

10-06-17

100 ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger Marc Helsen

index (11).png


 

https://www.youtube.com/watch?v=dqi1-m8Cqvo

 

100 ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger

beproefd reisadvies voor globetrotters, durvers en dromers

Auteur: Marc Helsen

Uitgever: Lannoo

Nederlandstalig 435 pagina's 9789401437592 2017

Alle productspecificaties

Samenvatting

Veel van de verhalen in dit boek raapte ik op tijdens lange reizen, sommige van een jaar of zelfs meer. Een paar keer de wereld rond, dwars door Afrik, de Zijderoute op en neer, maandenlang vertoeven in bergmassieven, de wildernis of in vergeten oorlogsgebieden.

Marc Helsen is een Vlaams journalist en wereldreiziger reiziger. Hij maakt reportages voor diverse media en lange reizen voor boeken, al gedurende decennia. In 1998 schreef hij zich in de kijker met 'Dodelijk Vlees' een boek waarin hij de moord op Karel Van Noppen op de korrel neemt. Toch is hij vooral bekend van zijn reisverhalen. Intussen schreef hij een dozijn reisboeken, waaronder de bestseller 'De Groote Trek' uit 2001, het relaas van een 14 maanden lange wereldreis. Onlangs verscheen zijn '100 Ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger', het beste uit 35 jaar globetrotten.

 

Dit prachtig verzorgde boek is de ultieme reisgids voor wie houdt van avontuur.

Avontuurlijk reizen moet je leren. En wie kan dat beter dan een doorgewinterde avonturier als Marc Helsen? De man die de wereld bereisde van Afghanistan tot Zimbabwe, van Antarctica tot Zuid-Afrika werkte 100 adrenalinetrips uit voor wie de reis van zijn leven wil maken. Bergen, jungle, oceaan, moeras, woestijn of gletsjer...; te voet, te paard, per fiets, met de motor, in de kano of met het openbaar vervoer... alles is mogelijk. Voor elke bestemming voorziet de auteur naast het rauwe avontuur ook een 'zachter' alternatief. Dus ook de wereldreiziger die het net iets minder moeilijk, duur, extreem of afgelegen wenst, wordt hier op zijn wenken bediend.

Sommige reizen zullen een grote groep aantrekken, zoals kanoën in Alaska, naar de eilanden in het Titicacameer of snorkelen in Thailand. Bij andere voorstellen zullen de meeste mensen moeten slikken. Maar als je warm loopt voor het bezoeken van een mislukte natie als Somalië, polshoogte wilt nemen in de Gazastrook, een motortocht over de bergpassen van de Himalaya wilt maken of wilt proeven van de toeristische potentie van Colombia, dan is dit boek je startpunt. Vol met prachtige kleurenfoto's en vaardig geschreven stukken.De mix van informatie, documentaire en verhaal waarmee de auteur vakkundig omspringt leest aangenaam.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.