Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03-07-17

Geen tranen voor jou Nicky Michiels

9200000079154810 (1).jpg


 

Geen tranen voor jou

Nicky Michiels

Uitgeverij : Beefcake Publishing

ISBN : 9789491144554

Taal : Nederlands

Uitvoering : Paperback

Verschijningsdatum : 19-06-2017

Ik wilde je troosten en van het ene moment op het andere wilde ik je kussen. Je zult het toch tegen niemand vertellen, hè?

Dit mag nooit meer gebeuren! Het is fout! Jij bent nog maar een kind. Je vertrouwt me, toch?

 

 

Nicky Michiels (29) uit Langdorp werd als jong meisje jarenlang misbruikt. In november vorig jaar kwam er eindelijk een einde aan een jarenlange strijd en volgde een eerste veroordeling van de dader tot drie jaar cel voor aanranding en het aanzetten tot ontucht van een minderjarige. De straf is voor twee derde met uitstel. Intussen is duidelijk dat er een beroepsprocedure zit aan te komen.

Nicky wilde nu haar ervaringen van zich afschrijven in een eigen boek om slachtoffers die hetzelfde meemaken te helpen.

Zoals vele slachtoffers van kindermisbruik kende Nicky een moeilijke thuissituatie en het lage zelfbeeld dat ze had maakte het er niet beter op. Van haar tiende tot haar zestiende werd ze systematisch verkracht door een vriend van de familie. Ze giet alles in een verhaal met het hoofdpersonage Marie, maar de autibiografische elementen zijn onmogelijk te verhullen. Een slachtoffer van kindermisbruik wordt heel veel ontnomen. Hij of zij krijgt geen tijd en ruimte om een eigen intieme identIteit uit te bouwen. De pleger bepaalt wat er gebeurt, hoe een pril leven al dan niet onder dreiging wordt misvormd. Het is absoluut nodig dat zulke dingen worden verteld zonder details weg te laten. Soms moet je nu eenmaal choqueren om de juiste respons te krijgen. Marie/Nicky vertelt wat er gebeurde met haar leven, voor, tijdens en na het misbruik was gestopt. En uiteindelijk, hoe haar leven er nu uitziet, twintig jaar later. Het is een keihard relaas over een verpeste jeugd en een verstoord gevoelsleven.

Ondanks alle ellende wist Nicky te overleven en uit te groeien tot een sterke, strijdlustige vrouw. Met dit boek wil ze anderen helpen die in eenzelfde situatie zijn terechtgekomen. Want niemand zou dit ooit alleen moeten dragen.

Want wanneer je een rechtszaak opstart tegen iemand die een deel van je ziel meenam, een deel dat je nooit nog terug zal krijgen krijg je heel wat te verwerken en moet je een pijnlijke soms vernederende strijd leveren die enkele jaren van je leven in beslag zal nemen. Want een dergelijke strijd moet je leveren voor jezelf en alle slachtoffers van kindermisbruik.

Nicky Michiels bleef tijdens de rechtsgang met heel wat vragen, gevoelens en frustraties zitten. Omdat ze graag schrijft, besliste ze haar verhaal te boek te stellen en zo iedereen die in een gelijkaardige situatie verzeild is geraakt, helpen. De illustraties van Jessica Raes geven een extra duister accent aan het geheel.

Een pijnlijk, maar wel noodzakelijk boek.

André Oyen

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

zo erg! na alles wat Nicky heeft meegemaakt! ik voel met haar mee. onbegrip, weg kind onschuld, geen positief zelfbeeld, vernederd, onbegrepen en het ergste niemand geloof en begrijpt haar. maar toch kijk ik naar haar op, na al die jaren geeft ze ni op. ik heb enorm respect voor nicky. mijn motto is; de natuur is mooi , ni de mensen. ook veel respect voor haar man. zulke daders verdienen geen recht...

Gepost door: andy | 11-07-17

De commentaren zijn gesloten.