Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-05-17

Buiten de Lijntjes Bart & Laïla Koubaa

Buiten_de_lijntjes_web.jpg


Buiten de Lijntjes Bart & Laïla KoubaaISBN: 9789460015809
Vrijdag, Uitgeverij | Paperback | april 2017

€ 10,00


Ik kom van ver
van her en der
van velden vol papaver
van steden vol gedaver
Ik woonde in een huis
Wit en zeven ramen
Het ligt in puin en gruis
Als in een filmopname
Nee, ik ben geen ster
maar een mens,
met een wens,
Een naam heb ik nog niet
Hij rijmt misschien op grondgebied

 

Buiten de Lijntjes bevat een getekend verhaal met mooie heldere inkleurbare illustraties van Mattias de Leeuw, Laura Janssens, Eva Mouton en Wide Vercnocke (met daarbij telkens de correcte Nederlandse/Engelse/Franse/Duitse/ Arabische woorden), een geschreven verhaal van schrijverskoppel Bart en Laïla Koubaa (eenvoudig Nederlands ter leesbevordering en aangepast aan de specifieke noden van vluchtelingenkinderen) en ruimte om een eigen verhaal te tekenen of te schrijven.
‘Buiten de Lijntjes’ kreeg vorm toen Bart en Laïla Koubaa de vele beelden zagen van de volwassenen en kinderen in de jungle van Calais. Ze wilden we iets doen. Illustratoren Eva Mouton, Mattias De Leeuw, Wide Vercnocke en Laura Janssens en Vormgeefster Evelien Gillis waren eveneens bereid om aan dit schitterende initiatief deel te nemen.
Buiten de Lijntjes prikkelt de fantasie en wil de liefde voor taal en beeld doorgeven in eenvoudige en ontroerende taal én beelden.
Het is vooral een (beeld)verhaal over het vinden van een nieuwe thuis, het hechten aan nieuwe vrienden, het zoeken van een plek zoeken in de wijde wereld, het dromen van een nieuwe toekomst. Buiten de Lijntjes is in de eerste plaats een boekje voor kinderen op de vlucht of kinderen die hier een nieuwe thuis vinden. Een boekje om te schenken en te koesteren. Een welkomstgeschenk dat kinderen stimuleert om met taal en beeld aan de slag te gaan, dat hen troost om op moeilijke momenten te blijven geloven in zichzelf en hun medemens.

André Oyen

 

 

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.