Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-05-17

Wassende stad Lies Van Gasse

9200000071290453.jpg


https://www.youtube.com/watch?v=3DKFS0sljqQ

https://liesvangasse.wordpress.com/portfolio/wassende-stad-gedichten/

Wassende stad

Lies Van Gasse

14,5x22 cm.

112 pagina's

ISBN 9789028426979

prijs € 19,99

 

Uitgeverij Wereldbibliotheek

Soms, als ik mijn broer ben, /

voel ik mijn tenen op de vensterbank/

en spreid ik zacht de vleugels. /

 

Mijn haar is licht, mijn lichaam/

glanst door de wolken als een appel./

 

Lies van Gasse (1983), is dichter en beeldend kunstenaar, zij schreef de bundels Hetzelfde gedicht steeds weer, Brak de waterdrager en Wenteling. Voor Brak de waterdrager kreeg ze de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor poëzie, met Wenteling werd ze genomineerd voor de Pernathprijs en in 2016 ontving ze de Dirk Martensprijs voor haar crossmediale oeuvre. Ze neemt regelmatig deel aan nationale en internationale poëziefestivals.

 

Lies Van Gasse beschikt over een sterke beeldende taal waarmee ze de lezer prikkelt in de kracht van zijn verbeelding. In haar graphic poem t 'Zand op een zeebed' bewoog ze zich reeds door de stadjungle en in Wassende stad bekijkt Lies Van Gasse hoe opbouw, ondergang en heropbouw in mekaar overvloeien. Soms leidt de groei tot wanorde en chaos en wordt de stad ook een plaats van onheil. In deze mooie bundel krijg je een universeel beeld van hoe een stad ontkiemt, hoe ze uitgroeit en hoe ze bewoond en verlaten wordt. Je krijgt een straten plan en je verdwaalt in een kanten of stenen stad. En kan je ook dromen van een stad waarin alles beweegt.

De gedichten glijden langzaam in mekaar en laten de lezer een soort reis van gedicht naar gedicht maken die hem of haar nog lang zal heugen.

André Oyen

 

00:04 Gepost in Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.