Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

24-05-17

Efemeriden Patrick Lateur

Lateur-Efemeriden-269x360.png


 

Efemeriden

 Patrick Lateur

SBN :

9789492339256

Publicatiedatum :

01/01/2017 Pagina's :

62 Uitgever :

P Uitgeverij Ondertitel :

Facebooknotities

In de oude dominicaner kerk, nu boekhandel Selexyz te Maastricht, struikelde ik in de middenbeuk over een eeiwenoud graf en viel mijn blik nog net op de laatste David Grossman: Uit de tijd vallen.

 

Patrick Lateur (°1949, Beveren-Leie) publiceert dichtbundels, vertalingen en bloemlezingen. Hij is redacteur van Kunsttijdschrift Vlaanderen, lid van het Guido Gezellegenootschap en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Voor zijn Iliasvertaling ontving hij in 2013 de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Letteren – Vertalingen.

 

Zoals velen onder ons gebruikt ook Patrick Lateur Facebook. Hij gebruikt dit forum sinds najaar 2011 om op een kernachtige manier indrukken en ervaringen te delen die teruggaan op zijn lectuur en zijn reizen, op gebeurtenissen van culturele en politieke, religieuze en artistieke aard. Zijn berichten blijken druk gevolgd en geapprecieerd te worden, mede omdat elk bericht altijd wordt voorzien van passend beeldmateriaal. Dat verbaast me absoluut niet want de man heeft een brede interessesfeer en hij kan ook nog goed schrijven en aangenaam vertellen.

Uit de honderden berichten die Lateur postte tussen najaar 2011 en najaar 2016 selecteerde de auteur zowat een derde, dat los van aanleiding en beeldmateriaal voor zich spreekt. Deze bundeling van Facebook- notities kan beschouwd worden als een cultureel dagboek.

De auteur switchts moeiteloos van het ene naar het andere onderwerp van lichtvoetig naar zwaarwichtig, maar blijft altijd boeien. Of hij nu de classicus, de schrijver, of de lezer in zich los laat, hij weet de lezer te charmeren.

Echt een bundel vol medelingen en overpeizingen die rust brengen en ontspannend werken.

André Oyen

www.patricklateur.be  

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.