Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

01-05-17

Het Zakdoekboek Kristina van Remoortel Illustrator : Maarten van Praet

9200000075471342.jpg


 

 

Het Zakdoekboek

06/10/2016

http://www.worldofcrowdfunding.com/het-zakdoekboek

https://www.youtube.com/watch?v=N-oppeGNumI

 Kristina van Remoortel

Illustrator : Maarten van Praet

Uitgeverij : Beefcake Publishing

ISBN : 9789491144516

Taal : Nederlands

40

2017

Ik eet zonder zeuren/

oneindig veel kleuren/

en mors op mijn servet/

een super mooi portret./

uit Serveerportret/

 

Het Zakdoekboek is een nieuw werk van auteur Kristina Van Remoortel en illustrator Maarten Van Praet, dat ons meeneemt in de wondere wereld van de zakdoek. Kristina liet eerder van zich horen als auteur van Mols Hoop, een jeugdboek waarin afscheid nemen op je eigen manier, centraal staat. Maarten is ook gekend als cartoonist van EOS, De Standaard Avond, mensenkennis.be… Je vindt nog meer Maarten op www.maartenisdemax.be.

 

Het Zakdoekboek is het tweede boek dat ze samen uitbroeden. In 2016 maakten zij 'Papa, mama, Lotte en de blauwe bazen', een prentenboek in opdracht van PI Beveren.

Het Zakdoekboek is even grappig, als origineel. Kristina & Maarten leggen in geuren én kleuren uit , daarmee mikkend op de fantasie en creativiteit van de lezers en luisteraars, wat je met een zakdoek allemaal kan doen.

En dat is een hoop meer dan alleen je neus snuiten. Ontdek in Het Zakdoekboek wat die doek in je zak allemaal kan...

Laat de grijze celletjes werken ook al zijn ze nog zo jong en Word matroos. Of indiaan.

Beklim met je knapzak hoge bergen.

En zweef met je parachute langs de hemel.

Je mag Het Zakdoekboek gerust een beetje gek noemen.Er is een hoekje af... zegt de flaptekst, maar waar humor en fantasie huizen blijft het chagrijn en het gemopper weg. Van dit boekje krijgt zowel lezer als voorlezer een goed humeur want de kracht van de verbeelding werkt inspirerend.

Zo een tekst als Servetportret is toch gewoon grandioos en de tekening van Maarten zorgt voor de kleurrijke finishing touche. Wanneer je als lezer of voorlezer een grammetje inbeeldingvermogen bezit kan je dit verhaal met je eigen fantasie nog een flinke boost geven.

Het optimisme, psychologisch inzicht en vakkennis dat dit boek uitstraalt vraagt om heel veel lezers, voorlezers én luisteraars.

André Oyen

 

09:25 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.