Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28-04-17

Kikker Cas in het ziekenhuis Hélène Poncelet

9789491144523_front.jpg


http://www.avs.be/avsnews/kikker-steekt-kindjes-in-het-ziekenhuis-een-hart-onder-de-riem

https://www.youtube.com/watch?v=tsmlTe-9sME

Kikker Cas in het ziekenhuis

 Hélène Poncelet

Uitgeverij : Beefcake Publishing

ISBN : 9789491144523

2017

Om alles goed te kunnen onderzoeken moet er wat bloed geprikt worden. Cas is een beetje bang... Gelukkig is de verpleegster erg lief. Ze legt Cas uit waarom er bloed geprikt moet worden en doet voorzichtig toverwater op Cas zijn arm.

 

Hélène Poncelet (1977) is geboren in Schaarbeek en groeide op in Antwerpen waar ze Kunsthumaniora aan het Sint-Lucas Instituut volgde. Daar werd ze gebeten door de tekenmicrobe. Na haar humaniora is ze verpleegkunde gaan studeren maar die studies heeft ze wegens omstandigheden stopgezet. Nu volgt ze een grafische opleiding in het volwassenonderwijs.

Ze heeft altijd een zwak gehad voor kinderboeken en illustraties gehad. Het is altijd haar droom geweest om zelf een kinderboek te illustreren.

Het idee voor het kinderboek ‘Kikker Cas’ ontstond in het ziekenhuis toen haar zoontje Luka vorig jaar een paar keer werd opgenomen. Haar gezin kiest er altijd voor om bij de kinderen te blijven op de kamer ingeval van opname in een ziekenhuis. Het begon met tekeningen in een schetsboek dat ze meehad. Ze heeft getekend én geschreven, hoe ze het ervaren heeft.

Het is een lief verhaal, dat zowel kleintjes als ouders zal kunnen bekoren.

Vrienden van haar verloren een viertal jaar geleden hun zoontje Cas. Hij is maar vijf maanden oud geworden. De ouders van Cas, familie en vrienden, gedenken hem in een kikkerfiguurtje. In haar boek leeft Cas dan ook voort, als kikkerfiguurtje, een kleine kikkervriend.

Kikker Cas is ziek. Hij moet naar het ziekenhuis. Door de goede zorgen van iedereen in het ziekenhuis mag hij snel weer naar huis. 'Kikker Cas in het ziekenhuis' is een boekje dat kinderen op een toegankelijke manier laat kennismaken met een verblijf in het ziekenhuis. De lezer én de luisteraar kunnen alles stap voor stap volgen. Van de eerste ziekte symptomen, doktersbezoek, opname in het ziekenhuis, de onderzoeken, de behandeling en het ontslag, alles is heel herkenbaar geschreven. Er staan grote illustraties in die, zelfs voor kinderen die nog niet kunnen lezen, boekdelen spreken. Tijdens een opname heeft niet elk kind het geluk een ouder op de rand van zijn of haar bed te hebben en in zo een geval vertelt dit boekje een positief verhaal.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Dag André
Bedankt voor je lieve review over Kikker Cas in het ziekenhuis.
Heeft u een emailadres? Ik zou u graag willen uitnodigen op de boekenborrel van Kikker Cas in het ziekenhuis. Deze zal binnenkort plaatsvinden. Met een hapje en een drankje stellen de uitgeverij en ik Kikker Cas voor aan de wereld. Gelieve met me contact op te nemen.
Met vriendelijke groeten
Lijntje
auteur en illustratrice van Kikker Cas in het ziekenhuis

Gepost door: Helene Poncelet | 29-04-17

prachtig intiatief!ook een blijvend aandenken aan CASJE
ik zag zijn ouders maandenlang op het kerkhof
Blij juist gelezen te hebben dat hij een zusje heeft!!
edwine

Gepost door: raes | 04-10-17

De commentaren zijn gesloten.