Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14-05-17

Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd Siel Verhanneman

index (14).png


 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=h0UuJOlSCYI

Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd

Siel Verhanneman/ Larissa Viaene

ISBN 9789022333907 | blz. 112 | € 18 | Paperback

Verschenen bij Uitgeverij Manteau

Mijn borstkas doet pijn

want mijn haert heeft te weinig plaats denk ik.

Het stamp als een babt in moeders buik.

Maar wat moet je met zo'n hart dat er eigenlijk uit wil.

Via sociale media vallen er af en toe ook wel mooie dingen te intdekken. Siel Verhanneman, die haar gedichten voor haar 4.200 volgers op Instagram ondertekent met #vijftiendeverdieping, is hét voorbeeld van een nieuw soort dichter die zich kiplekker voelt op sociale media: de Instagrampoëet.

Maar diezelfde Instagrampoëzie scoort ook op papier: De Kortrijkse twintiger Siel Verhanneman staat naast de Canadese bestsellerauteur Rupi Kaur te blinken in de Vlaamse poëzietoptien. Allebei brengen ze hun poëzie via sociale media tot bij het publiek.Siel Verhanneman, Haar debuut Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd staat één jaar na publicatie nog geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels in Vlaanderen. Sociale media en uitgeven in eigen beheer waren voor haar de weg naar een breed publiek – én naar Manteau. Want zelfs voor een millennial blijft het prestige van papier onweerstaanbaar, Want Instagram is tenslotte toch veel vluchtiger.

Sinds 2012 deelt de Kortrijkse Siel Verhanneman korte poëtische stukjes op sociale media onder het pseudoniem Vijftiendeverdieping. Vierduizend volgers en een hoop enthousiaste reacties later, bracht ze in eigen beheer haar bundel Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016) uit.

De bundel bestaat uit korte prozateksten of een klein gedicht, en meer heeft Siel niet nodig om de zere en tere plekken van verdriet te benoemen. Om liefde te vangen met haar pen en ermee te spelen. De prachtige illustraties van Larissa Viaene, geven nog meer kracht aan het geheel.

Dit geheel is een mooie en veelzeggende wisselwerking tussen woord en beeld.

André Oyen

 

 

 

00:00 Gepost in BOEKEN, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.