Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07-04-17

Lion

441447.300.jpg


 

Lion

2017

Regisseur: Garth Davis

Met : Rooney Mara, Nicole Kidman, Dev Patel

Genre Drama

duur 1h59

Australië

Een vijfjarige Indische jongen raakt zijn broer kwijt in een station en stapt per ongeluk op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft moederziel alleen door de straten van Calcutta, en komt in een weeshuis terecht, tot hij geadopteerd wordt door een koppel uit Australië. Vijfentwintig jaar later beslist hij om op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Lion is een dramafilm gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, geregisseerd door Garth Davis (zijn speelfilmdebuut) en geschreven door Luke Davies, gebaseerd op het non-fictie boek “ A Long Way Home” door Saroo Brierley met Larry Buttrose.

Dik twintig jaar later gaat het goed met Saroo (nu gespeeld door Dev Patel). Een Australisch koppel heeft hem een warme thuis gegeven, waarin hij tot een stevige vent is uitgegroeid. Aan zijn jeugd in India heeft Saroo al lang niet meer gedacht.

Op een avond bij vrienden wordt Indiaas gegeten. Saroo ziet daar een bepaalde gefrituurde, knalrode, lekkernij uit zijn vroege jeugd. Hij herkent het en allerlei beelden komen terug, onder andere van het treinstation waar hij zijn broertje is kwijtgeraakt. Hij gaat zich verdiepen in zijn afkomst en wil weten waar hij vandaan komt. Dit wordt een ware obsessie voor hem waardoor het misloopt met zijn vriendin. Saroo zoekt op Google Earth naar beelden om zijn geboorteplaats terug te vinden.

Ondanks alle schoonheidsfoutjes met Bollywoodkarakter is Lion toch een ontroerende, en vaak heel oprechte film over adoptie, en de complexe gevoelens die daar langs alle kanten mee gepaard gaan. De film begint heel sterk de jonge Saroo (Sunny Pawar) die in armoe leeft met zijn moeder, oudere broer Guddu en kleine zusje is heel mooi in beeld gebracht.

Lion is een mooie, meeslepende film, maar kwam net iets te formulematig over om me echt te raken.

André Oyen 

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.