Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

10-04-17

Mia Els Depuydt

9200000066177487.jpg


 

Mia

Els Depuydt

Uitgever: Vrijdag, Uitgeverij

9789460015212 maart 2017

Mia II, zonder verleden. Mia II in Brussel is nooit kind geweest. Ze heeft geen voorgeschiedenis, geen familie, geen schoolgaande jeugd. Mia is nu.Mia, is het solodebuut van de Gentse schrijfster Els Depuydt. Els schreef voorheen al drie thrillers in co-auteurschap met Herbert De Paepe, maar waagt zich nu aan een psychologische roman.

Mia Bonny, net veertig geworden, is medewerkster in een callcenter. ze heeft na haar studies het kleinburgerlijke Houtvoorde achter zich gelaten en heeft in het verre Brussel een nieuw bestaan opgebouwd, al heeft ze haar vroegere demonen niet echt kunnen ontvluchten. Een onverwachte gebeurtenis confronteert haar daar in al heftigheid met het verleden waarvoor ze op de lucht was. Slaagt ze er nu wel in zich van de kudde af te keren en haar keuzes van toen recht te zetten? Een psychologische roman over individu versus gemeenschap, de plicht in medeplichtigheid, de gevolgen van banale beslissingen.

over schuld, boete en... euh... melo-cakes.

Els Depuydt is een Vlaamse schrijfster die voordat ze de psychologische roman Mia schreef een drietal thrillers publiceerde met schrijver Herbert De Paepe. En Mia is een geslaagde poging van Els Depuydt om solo een literaire psychologische roman te schrijven. Mia een vrouw van rond de veertig woont in Brussel waar ze werkt bij een telemarketingbureau. Ze heeft hier een bestaat opgebouwd waarin ze afstand heeft genomen van haar verleden en jeugd in een dorp in West-Vlaanderen. Echter door een aantal heftige gebeurtenissen wordt ze geconfronteerd met een onverwerkt engetroebleerd verleden.

Jeugdtrauma's kunnen zich heel hardnekkig in een volwassen leven wortelen, met alle narigheden zoals bijvoorbeeld eetstoornissen tot gevolg. Els Depuydt maakt dat in haar roman boeiende psychologische roman wel heel duidelijk. Flashbacks uit de jeugd van Mia in het dorp Houtvoorde in West-Vlaanderen worden afgewisseld met gebeurtenissen in het heden en herinneringen uit haar studententijd in Gent. Dit mag dan de auteur haar debuutroman zijn, toch merk je zeer goed dat ze wel degelijk schrijfervaring heeft. Ze weet heel vakkundig spanningselementen in het verhaal in te bouwen, die de leeshonger ook zonder melocakes bevorderen. Mia is wat mij betreft een mooie en goed geschreven roman die trouwens ook heel wat herkenbare feiten bevat.

André Oyen 

https://elsdepuydt.wordpress.com/

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.