Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13-02-17

AMERICAN PASTORAL

American-Pastoral-2016-Ewan-McGregor-314-poster-450.772-poster-274x410.jpg


AMERICAN PASTORAL

 

28 december 2016

Regisseur: Ewan McGregor

Met : Ewan McGregor, Jennifer Connolly, Dakota Fanning

Genre Politie, Drama

duur 1h48

AMERICAN PASTORAL

 

 

Seymour ‘Swede’ Levov (Ewan McGregor), ooit een aabeden en gevierd atleet en nu succesvol zakenman, is getrouwd met voormalige beauty queen Dawn (Jennifer Connelly). Samen krijgen ze een pracht van een dochter Merry (Dakota Fanning). Maar daar eindigt het sprookje. Merry kan haar imago van de volmaakte dochter van de volmaakte ouders niet waar maken. De Sixties doet hun intrede: de tijd met vernieuwende muziek, seksuele vrijheid maar ook die van de verzengende Vietnam Oorlog, rassenrellen die uitbreken in grote delen van Amerika. Merry groeit op in deze tijd. Lijkt zij eerst nog een opstandige puber, al snel ontaardt het in een persoonlijke fanatieke strijd tegen de Oorlog, de zittende President en tegen haar opvoeding. Op 16-jarige leeftijd lukt het haar om met een bom het plaatselijke postkantoor op te blazen.

 

De wereld van haar ouders stort dan compleet in elkaar. Haar moeder glijdt af en word tijdelijk opgenomen in een opvang voor geesteszieke mensen. Swede Levov blijft boven alles in zijn dochter geloven en van haar houden. Merry moet vluchten om uit handen van de FBI te blijven. Het weerhoudt hem niet om aan elke strohalm vast te klampen en te blijven zoeken naar zijn dochter.

Swede zet alles op alles om haar te vinden en zijn gezin te herenigen. Volledig van slag door wat hij ontdekt wordt hij gedwongen de chaos van het Amerika in de jaren ’60 onder ogen te zien…

Veel regisseurs zien in een film op basis van een Philip Roth-roman een enorme artistieke uitdaging. Zo ook de Schotse acteur en debuterend regisseur Ewan McGregor die na het vertrek van Australiër Philip Noyce besloot om zelf de verfilming van American Pastoral in goede banen te leiden. Maar ook McGregor slaagt er niet helemaal in om de complexiteit van Roth naar cinema te vertalen.

Zijn regie is te vlak en conventioneel en uitsluitend in functie van de acteurs, dus ook van zichzelf.

Toch ken de film heel sterke momenten en is het toch wel een bescheiden aanrader.

André Oyen

 

00:03 Gepost in DVD | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.