Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

02-03-17

Julia Donaldson Detectivehond

index (29).png


https://www.youtube.com/watch?v=eqC-3uywep4Detectivehond

Julia Donaldson

IllustratorSara Ogilvie

Lemniscaat, 2017

ISBN9789047708711 (hardback)Doelgroep

Vanaf 3-5 jaarJeugdEr was eens een hond die heel goed kon ruiken,/

die raadsels kon oplossen door haar neus te gebruiken./

Dat de dappere Detectivehond,/

die - snuf, snuf, snuffel!-alle dieven vond./

Julia Donaldson (1948) schrijft van alles voor kinderen, van liedjes voor televisieprogramma’s tot theaterstukken en kinderboeken. Met Axel Scheffler maakte ze veel beroemde prentenboeken. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand De Gruffalo, over een muis die belagers afschrikt door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen. En ook nog Het kind van de Gruffalo en Rockie.Sara Ogilvie (1971) studeerde af aan het Edinburgh College of Art. Inmiddels kreeg ze zowel voor haar illustraties als haar vrije werk talloze prijzen, onder andere de Commonwealth Heads of Government Commission: de opdracht om een werk te maken dat is aangeboden aan Nelson Mandela, de Britse koningin en andere staatshoofden.www.saraogilvie.com

www.juliadonaldson.co.uk

Dit gouden duo Julia Donaldson en Sara Ogilvie, maakte andermaal een hartveroverend en oogstrelend boek over een detectivehond die ook nog verzot is op boeken.

In de luchtige rijmen die we kennen uit bijvoorbeeld De Gruffalo vertelt Julia Donaldson het verhaal van Jos en zijn hond – een hond die altijd alles weet terug te vinden wat Jos (het sloddervosje) kwijt is geraakt. Dat speurvermogen komt goed van pas als alle boeken van de school gestolen blijken te zijn. En Detectivehond houdt er juist zo van om voorgelezen te worden en de geur van boeken vindt hij bovendien ook nog zo lekker!

En de hond gaat ijverig zoek en ze vindt de boekendief. En aan die ontknoping zit een even onverwacht als ontroerend verhaal vast.

Julia Donaldson levert een knap verhaal met veel humoristische tinten af en Sara Ogilvie laat dit verhaal swingen met bijpassende en kleurrijke illustraties.

Een rijk en uiterst aangenaam boek.

André Oyen

 

00:09 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.