Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

12-02-17

Dit is voor jou Sanne te Loo

index (31).png


https://www.youtube.com/watch?v=spp3p6cIVZ4

http://www.sanneteloo.nl/rubriek/blog/ 

Dit is voor jou

Sanne te Loo

Verschijnt infebruari 2017

GenreKind & Jeugd

Lemniscaat B.V., Uitgeverij

ISBN9789047708506

Bij Anselmo kreeg ik de ruimte./

En de regen spoelde mijn /

tekeningen niet meer weg./

Als het maar even kon.

was ik bij hem./Sanne te Loo studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda en werkt sinds haar afstuderen als illustrator. Voor Lemniscaat maakte zij onder meer de lovend ontvangen prentenboeken Gewoon Fien en De schoenen van de zeemeermin. Ze illustreerde ook De duik van Sjoerd Kuyper, dat genomineerd werd voor de Woutertje Pieterse Prijs en bekroond werd met een Vlag & Wimpel, een Glazen Globe en de Jenny Smelik-IBBY-prijs.

Met haar laatste boek Dit is voor jou gaat ze heel waarschijnlijk niet alleen de harten van de kinderen stelen, maar ook de volwassenen en de voorlezers van alle leeftijden. Het is dan ook een zeer bijzonder boek dat vonkt van poëzie en passie in woord en klank.

Een van de hoofdpersonages in het vertaal is een jongen die zo graag tekent en van alle dingen vind hij tekenen het leukst. Maar een vel papier is echter meestal te klein, en wanneer hij op straat tekent lopen de mensen er gewoon overheen. en bij slecht weer verdwijnen zijn tekeningen. Hij wil graag een eigen plekje om zijn fantasie uit leveren in schilderen. Dan ontmoet hij de schilder Anselmo en die neemt hem mee naar zijn atelier. Daar mag hij komen schilderen wanneer en wat hij wil. Samen ontdekken ze een wereld van magie én kleur...Tot Anselmo vertrekt.

Verhaal en beeld sluiten ongelooflijk mooi op mekaar aan. Het penseel weet punten en komma's op te vangen en de woorden geven kleur. En de combinatie van beiden geeft zo treffend de emoties en de stelling weer, zo leer je mensen van kleins af aan van beeld-en woordkunst genieten.

Het boek heeft ook een wijze en positieve toets namelijk dat je talent en creativiteit de ruimte, aandacht en genegeheid schenkt iets heel mooi kan ontstaan. En dat gaat uiteraard voor heel dingen op.

André Oyen

Bekijk ook bespreking De duik

http://ansiel.cinebelblogs.be/archive/2014/12/16/de-duik-sjoerd-kuyper-sanne-te-loo-54588.html

 

 

 

00:00 Gepost in BOEKEN, jeugd | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.