Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

06-02-17

Home

255772.300.jpg


 

Home

Fien Troch, B 2016, 103';

met Sebastian Van Dun, Loic Bellemans, Karlijn Sileghem, Mistral Guidotti, Lena Suijkerbuijk, Jeroen Perceval, Natali Broods, Kevin Janssens; scenario Fien Troch & Nico Leunen; fotografie: Frank van den Eeden; muziek: Johnny Jewel; montage: Nico Leunen; distributie Cinéart; 2017.

Met haar vierde langspeelfilm 'Home' werd Fien Troch de Film Fest Gent winnaar. Eveneens kreeg de film de prijs voor beste regie in Venetië in het zijprogramma ‘Orrizonti. Ook nu was haar centrale thema weer, communicatiestoornis tussen generaties.

Fien Trochs (°1978) films Een ander zijn geluk (2005), Unspoken (2008), Kid (2012) en Home (2016) vertellen wrange verhalen vanuit de sfeer of de emoties en niet vanuit het verhaal.

In Home is de spilfiguur Kevin, een 17-jarige blonde knul die een tijd in een jeugdgevangenis heeft gezeten, met een leercontract gaat werken in de zaak van zijn tante, en tijdelijk bij die familie intrekt in afwachting dat zijn vader met wie hij overhoop ligt dat zint.Ondertussen wordt hij verliefd, én maatjes met zijn neef Sammy en diens schoolbuddy John, die thuis wordt getiranniseerd door zijn zeer dominante moeder. De drie jongens zitten barstensvol hormonen en agressie en bij de een komt dat al meer tot uiting dan bij de andere.

Home is echt een verhaal over een generatiekloof: hoewel de volwassenen het beste voorhebben, begrijpen ze niets van de gedachten waarmee Kevin en zijn leeftijdsgenoten rondlopen.

Net als in 'Kid' blijkt de familie en het gezin ook nu weer meer een plek van spanning en frustratie in plaats van liefde en geborgenheid te zijn.

Home is een goedgemaakte maar wel uiterst onbehaaglijke film.

André Oyen

 

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.