Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

31-01-17

Souvernir Bavo Defurne

Souvenir-2016-Bavo-Defurne-849-poster-450.694-poster-274x410 (1).jpg


Souvernir
Bavo Defurne
Acteurs: Isabelle Huppert , Kévin Azaïs , Johan Leysen
Genre: Komedie
Nationaliteit: Frans
Releasedatum: 21 december 2016
Duur: 1u30
Isabelle Huppert heeft een boeiend filmjaar achter de rug. Eentje dat haar imago van klassester nog flink wat glans gegeven heeft. Na L'Avenir en Elle die haar prijzen en lof opleverde straalt ze ook nu weer in ‘Souvenir’, van Bavo Defurne (‘Noordzee, Texas’) en weet er zelfs prachtig in te zingen.De film ging op het filmfestival van Angoulême in wereldpremière, was te zien op het internationaal filmfestival van Toronto om daarna verder te reizen naar het BFI filmfestival in Londen, voor hij zijn Belgische première beleefde op Film Fest Gent.
'Souvenir' gaat over hoop en zelfrealisatie, een tweede kans grijpen en aan imagobuiding doen.
In 'Souvenir' vertolkt Huppert de rol van Liliane. Onder de artiestennaam Laura was ze ooit een showbizzbelofte en Eurovisiesongzangeres. Na geproefd te hebben van internationaal succes, maar gedumpt door haar manager-minnaar werkt de vergeten vedette nu in een vleeswarenfabriek. Tot ze Jean ontmoet, een tijdelijke werkkracht en tweeëntwintigjarige boksbelofte, die haar wil overhalen terug te vechten en haar verloren aura te herwinnen.
Jean wordt gespeeld door het Franse talent Kévin Azaïs (‘Les Combattants’), winnaar van de César voor beste acteerbelofte. Vlaamse karakterkoppen zijn Johan Leysen en Jan Hammenecker. De soundtrack is van Pink Martini, het veelkoppige orkestensemble uit Portland, Oregon, bekend van hun nostalgische cocktail van lounge, latin pop en jazz. Bavo Defurne schreef zelf ook mee aan de songteksten. Isabelle Huppert noemt de nieuwe film zelf een tragikomische en hoopgevende fabel.De songs van de film, waaronder vooral “Joli Garçon” worden voortreffelijk gebracht door belle dame Hupert.
Net als zijn korte films, doet zijn eerste langspeelfilm “Noordzee, Texas” (2011), het vooral internationaal goed. De film, een coming of age-verhaal gebaseerd op het boek ‘Nooit gaat dit over’ van André Sollie, waarvoor hij mee het scenario schreef, is al jarenlang een hit op Netflix USA. Het is een poëtische, dromerige en passionele film over een jonge Vlaamse puber die verliefd wordt op zijn buurjongen. Bewust geen probleemfilm, geen film over de pijn, het verdriet en de moeilijkheden bij de jongensliefde. Broeierige emotie, ongezegde verlangens, de stilte, het lichaam en de natuur spelen een prominente rol in zijn visuele universum en dat was niet alleen in zijn kortfilms zo, ook in Souvenir is dat zo. Kévin Azaïs kan het wat uitstraling uiteraard niet halen van tegenspeelster Hupert. Maar hij laat de camera zodanig het lichaam van de acteur zodanig het lichaam van de acteur strelen tot er een ongelooflijke chemie tussen de twee ontstaat. Het gecombineerde talent van het duo Azaïs / Huppert maakt de aarzelende en moeilijke relatie zonder meer geloofwaardig en verleent de film ook een ongelooflijke charme.

André Oyen

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.