Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

01-09-17

DICHTER. nr. 2 School

dichter_2_mock_up_omslag_mail.jpg


 

DICHTER. nr. 2 School

Redactie Mia Goes

9789059306950 94

beeld: Ruth Hengeveld

5,95

Muziekles

van Bas Rompa

Open acht walnoten en/

haal de hersentjes eruit./

Teken een notenbalk/

op een oud plankje./

Leg een melodietje van /

de lege halve doppen./
Eet de hersentjes op/

en zing een bedankje./

Plint combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op allerlei manieren. Deze uitgaven maken een dag net iets leuker.

DICHTER., is het nieuwe tijdschrift van de uitgeverij Plint met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. In ieder nummer staan bijna 75 nieuwe gedichten van bijna 25 kinderdichters. Van Gerard B. Berends, Frank Eerhart, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Hans Hagen, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Theo Olthuis, Fetze Pijlman, Erik van Os, Bas Rompa, Kate Schlingemann, Rian Visser, Linda Vogelesang, Bette Westera tot Riet Wille.

Dit tweede nummer van DICHTER. gaat helemaal over school. Over gymles, gevonden liedjes voor aardrijkskunde, puzzeltaal, gevaarlijke meisjes en bange jongetjes. Gedichten over wonderwoorden, het antwoord op alles, rode besmettelijke puntjes, muziekles, vriendjes van vroeger, een spin op de W.C. en het gewicht van een pimpelmees.

Ruth Hengeveld tekende voor deze tweede DICHTER. mieren die de hersentjes uit walnoten halen, vissen met verdriet en schooltafeltjes met klavertjes drie. Het is een oogstrelend en inhoudelijk sterk nummer, ideaal die voor die lezers die het begrip eenvoud siert hoog in het vaandel dragen.

Bij deze DICHTER. over school hoort ook een les. Linda Vogelesang, dichter van DICHTER. schreef er een. Ook leuk als je niet meer in de klas zit of er voor staat. De les is gratis te downloaden.

Tijdens de Poëzieweek is er ook iedere dag een andere dichter van DICHTER. aan het woord op het Facebookaccount.

https://www.facebook.com/plint.poezie.en.beeldende.kunst/...

 

 

Het wordt vast net zo leuk als DICHTER.

https://issuu.com/plintonline/docs/les_bij_dichter_nr.2André Oyen

 

 

00:00 Gepost in BOEKEN, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.