Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-01-17

DICHTER. NR. 1 'VOOR ALTIJD JONG'

original.jpg


 DICHTER. NR. 1 'VOOR ALTIJD JONG'

Redactie Mia Goes

9789059307001 94 Plint

5,95

"Mijn liefde voor dichters en poëzie begon op de middelbare school. Ik had een lerares Nederlands, mevrouw Rijpkema, die alles, maar dan ook alles wist van poëzie. Goed nieuws voor iedereen die geen mevrouw Rijpkema had of heeft: vanaf nu is er DICHTER."

Grietje Braaksma

DICHTER, is het nieuwe tijdschrift van de uitgeverij Plint met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. In ieder nummer staan bijna 75 nieuwe gedichten van bijna 25 kinderdichters. Van Gerard B. Berends, Frank Eerhart, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Hans Hagen, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Theo Olthuis, Fetze Pijlman, Erik van Os, Bas Rompa, Kate Schlingemann, Rian Visser, Linda Vogelesang, Bette Westera tot Riet Wille.

Omdat het bij Plint ook altijd om beeld gaat geven ze in ieder nummer een jonge illustrator van voor naar achter helemaal de vrije hand. Voor dit nummer is het Eline Rijnvos (1990) studeerde in 2013 af als illustrator aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda. Sinds die tijd werkt ze als freelance illustrator aan diverse opdrachten. Eline's tekenstijl is te herkennen aan de fijne lijnvoering en heldere beeldtaal. Ze werkt het

liefst met zwarte pen en papier en kleurt de illustraties daarna met de hand of digitaal in. Eline haalt haar inspiratie uit de natuur en haar passie voor koken, maar haar grootste inspiratiebron is haar oma.Het tijdschrift verschijnt 4 keer per jaar. Een los nummer kost € 5.95. Een abonnement op 4 nummers kost € 15 (incl. porto).

In dit eerste nummer van DICHTER. staan Opa’s en oma’s centraal. De dichter én Eline Rijnvos zetten voor deze allereerste DICHTER. de zachtste teckels, de stoerste rollators en de mooiste ijskarretjes in het zonnetje.

Het is een heel fris jubelend nummer waarin de woorden die uit pennen van Riet Wille, Johanna Kruit , Gil vander Heyden, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts en vele anderen voor juweeltjes van gedichten zorgen. De prachtige brief van Rian Visser aan (haar?) bezorgde me werrkelijk kippenvel.

DICHTER. is een rijke bundel vol tederheid, verfijning, ontroering maar ook flinke snuifjes tintelende humor.

André Oyen

 

21:56 Gepost in BOEKEN, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.