Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

25-01-17

Kwaad gesternte Hannah van Binsbergen

index (1).png


 

bekroond met de Herman de Coninckprijs 2017 voor het beste debuut en De VSB Poëzieprijs 2017 - dé belangrijkste prijs voor een Nederlandstalige poëziebundel.

 

 

 

Kwaad gesternte

Hannah van Binsbergen

Atlas Contact, Amsterdam 60 blz. € 19,98.je doet wat dichters doen/

verpleegt een kleinverdrietplantage/

wat je hebt aan wereld is perfect/

het respecteert je/en als er dan een honderdste oneigen als een kogel/

maar een splijtsel van je zegt/

dit is de wereld niet’/geloof het niet en vind het dan/

alleen maar heel erg grappig/

Hannah van Binsbergen (1993) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde gedichten op het internettijdschrift 'Samplekanon'.

In haar debuutbundel Kwaad gesternte brengt zij heel veel uitersten samen. Zij schept een wereld waain Lichaam en geest in volle kracht aanwezig zijn , en elkaar constant in de weg staan. De dichter profileert zich ook als de stem van een nieuwe generatie, die met een soort gehavende navelstreng aan de vorige verbonden is.

Zij heeft haar eigen taal maar ook ijkpunten uit het verleden Sint-Franciscus, Baudelaire, Herman Gorter... ze zweven rond de slapeloze scholier Hannah van Binsbergen, die liefde in de strijd wil betrekken.. Haar werk is geëngageerd en gaat bijvoorbeeld over wat zwarte magie en politiek radicalisme gemeen hebben. Deze gedichten wil je lezen en herlezen om telkens iets opnieuw iets te nieuws te ontdekken.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.