Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07-03-17

Wat & Hoe Onderweg Waddeneilanden Geert-Jan Bron

index (4).png


 

Wat & Hoe Onderweg Waddeneilanden

Geert-Jan Bron

Uitgever: Kosmos Uitgevers

Nederlandstalig 208 pagina's 97890215627

11 juni 2016

Het huidige Waddengebied is geologisch gezien ontzettend jong. De Wadden, zoals wij die kennen, zijn zo'n duizend jaar geleden ontstaan. Nog steeds is het gebied volop in beweging: in de loop der eeuwen is menig dorp onder het zand verdwenen. De oorzaken daarvan is dat de eilanden langzaam oostwaarts lopen.

De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken. Tussen de eilanden en het vasteland ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. De Waddeneilanden hebben een totale oppervlakte van 1047,5 km² en worden bewoond door ongeveer 81.300 inwoners. Het grootste eiland is het Nederlandse Texel, gevolgd door het Deense Rømø en het Duitse Sylt. Sylt heeft met ongeveer 21.000 inwoners de grootste bevolking van alle eilanden.

 

Ten noorden van de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden liggen drukbevaren scheepvaartroutes en verkeersscheidingsstelsels van Het Kanaal naar de riviermondingen en havens van de Duitse Bocht.

Op alle eilanden vindt u rustige en open gebieden, stranden en duinen, een prachtige flora en fauna, open luchten en uitzichten die zich ver over de Noordzee en de Waddenzee uitstrekken. Maar daarnaast hebben Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog elk hun eigen bezienswaardigheden en specialiteiten. En wat als u nu niet kunt kiezen welk eiland u het liefst wilt bezoeken, dan kan je dankzij de goede bootverbindingen 'wadhoppen' en zo al de eilanden achtereenvolgens bezoeken.

Wat & Hoe Onderweg Waddeneilanden is de reisgids voor een actieve en culturele vakantie. Deze gids bevat uitgebreide plattegronden, kaarten en verrassende wandeltochten. De afwisseling van eb en vloed zorgt voor een uniek ecosysteem met duizenden zeldzame planten en dieren. En dan zijn er nog de stranden, de bijzondere slaapadressen en heerlijke eetgelegenheden: de eilanden zijn een paradijs voor vakantiegangers die van natuur houden. Via het inspirerende magazine voor in het boek kan de bezoeker vele adresjes vinden waar je volgens kenners het beste kunt slapen, eten, drinken, winkelen en uitgaan.Via een kaart op de voor- en achterflap en via kleuren zijn de vijf eilanden, de algemene info, de wandelingen en de praktische info gemakkelijk te selecteren. In het voornaamste deel worden de eilanden een voor een onder de loupe genomen. Mooi uitgegeven met een aantrekkelijke lay-out, veel, informatie, mooie foto's en voldoende kaartjes.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.