Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-01-17

A Street Cat Named Bob

A-Street-Cat-Named-Bob-Roger-Spottiswoode-231-poster-450.850-poster-274x410.jpg


A Street Cat Named Bob
Biografische film
103 minutes
United Kingdom
2017
Roger Spottiswoode
Acteurs:
Luke Treadaway, Joanne Froggat
Verslaafd aan drugs, dakloos en verstoten door zijn vader en toch trachtte James Bowen zich met de moed der wanhoop overeind te houden. Hij volgde een afkickprogramma, maar met weinig succes. Tot hij op een dag een gewonde kat vond. Omdat Bowen vermoedde dat het om een zwerfkat ging, bracht hij het dier zelf naar een dierenarts en verzorgde de kat tot die weer aan de betere hand was.
Nadien zette Bowen de kater terug de straat op, in de hoop dat hij zou terugkeren naar waar hij vandaan kwam. Dat gebeurde niet. Het diertje bleef zijn nieuwe baasje trouw en volgde hem overal naartoe. Bowen besloot daarom de kat te houden en doopte hem 'Bob'. Sindsdien is het duo onafscheidelijk. De straatoptredens die de twee gaven, werden druk bijgewoond door toeristen en al snel verschenen er filmpjes van het vertederende duo online.Bob, een Londense straatkat, werd in 2012 plots een beroemdheid aan de overkant van het Kanaal toen zijn baasje, James Bowen, een biografie schreef over hem. 'Hoe ik het leven van een straatkat redde en hij dat van mij', luidde de ondertitel. Het boek werd meteen een bestseller.
Roger Spottiswoode (Tomorrow Never Dies) maakte voor de verfilming van de autobiografische bestseller een keuze voor wat minder bekende acteurs in de cast en actrices en dat komt de film zeker ten goede. De gekozen acteurs en actrices zorgen ervoor dat het verhaal goed overkomt zonder te veel op de cast te focussen. James wordt gespeeld door Luke Treadaway en hij weet zijn personage heel sterk neer te zetten. In deze film weet hij de strijd van een verslaafde in het leven treffend weer te geven. Daarnaast is het een evidentie dat de echte Bob als een van de kat-acteurs meespeelt in deze film.
Zanger Charlie Fink (bekend van de band Noah and the Whale) heeft samen met Treadaway een aantal nummers gemaakt die Treadaway in de film zingt. Om deze nummers heen heeft David Hirschfelder een soundtrack gemaakt die de sfeer van de film goed weergeeft. Veelal vrolijk, maar op de juiste momenten weer wat ernstiger. En zo krijgt de film een geheel eigen geluid, wat goed bij het originele verhaal past. In A Street Cat Named Bob neemt de bijzondere band tussen mens en dier een heel bijzondere plaats in. Ook al hebben de meeste mensen de hoop in Jamese opgegeven, Bob beoordeelt hem op de manier waarop hij met hem omgaat.
A Street Cat Named Bob is qua verhaal toch een stuk zwaarder is dan de gemiddelde feelgoodfilm maar is best te genieten door een groot publiek zonder in een kleffe sfeer te belanden.
André Oyen

De commentaren zijn gesloten.