Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27-12-16

La fille inconnue

La-Fille-Inconnue-Jean-Pierre-Dardenne-Luc-Dardenne-384-poster-450.815-poster-274x410.jpg


 

La fille inconnue,

drama

Van Luc en Jean-Pierre Dardenne

Met Adèle Haenel, Fabrizio Rongione, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier

Duur: 113 minuten

België 2016

 

 

De jonge dokteres, Jenny Davin, heeft tijdelijk de praktijk overgenomen van een oude, zieke collega. Hoewel ze zelf nog haar plaats moet vinden, is ze al een stagiair aan het begeleiden. Die scoort slecht wanneer een kind in de wachtkamer een aanval van epilepsie krijgt. Hij verstijft en wordt door haar niet al te tactisch met zijn foute reactie geconfronteerd.

 

Het is hectisch in de praktijk en als een uur na sluitingstijd van haar kabinet de bel nog rinkelt besluit ze niet meer open te maken. De volgende dag weet de politie haar echter te melden dat de jongedame die aan haar deur stond, dood is aangetroffen. Haar identiteit is onbekend.

 

Gedreven door schuldgevoel geeft Jenny mooie carrièrekansen op en stelt ze alles in het werk om de naam van het meisje te vinden.

In deze aangijpende film berijden de Dardennes diverse van hun stokpaardjes zoals schuld, boete en burgerzin. -

 

La Fille Inconnue' van de Dardennes, is 'een goed gemaakte, intens humanistische en intelligente film een soort portret van een dokter die wordt geconfronteerd met 'een misstap' en met de vraag hoe die op te lossen. Daarbij verandert Jenny en zet ze ook anderen aan om te veranderen. Daardoor is alles meer om haar geordend. Ook al offert ze voor haar patiënten haar privéleven op, toch is Jenny aanvankelijk een koele perfectioniste die afstand bewaart – een goede diagnostiek wordt volgens haar door emoties en vermoeidheid verstoord.

Door het voorval transformeert ze in een strijdster. Omdat de onbekende vrouw anders in de ogen van de samenleving niet heeft bestaan, wil Jenny haar niet naamloos begraven. Ze wordt een detective, maar een die niet naar schuldigen en verklaringen zoekt. Het gaat haar om menselijke waardigheid.

Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

Actrice Adèle Haenel maakt grote indruk als de jonge dokter Jenny en naast Haenel zien we vaste Dardennes-acteur Jérémie Renier (L'enfant) terug.

André Oyen

 

00:00 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.