Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27-12-16

BROOKLYN VILLAGE/ Little men

288886.300.jpgBROOKLYN VILLAGE/ Little men

Een film van Ira Sachs

Drama

Met Greg Kinnear, Jennifer Ehle, Paulina Garcia, Theo Taplitz, Michael Barbieri en Alfred Molina

Speelduur: 1u25 min
Brooklyn Village – die in Amerika uitkwam onder de titel ‘Little Men’ – is een zeer indringende film waarin thema’s als ontluikende seksualiteit, jeugdige onzekerheid en vriendschap een prominente plaats innemen. Een vriendschap tussen twee jongens komt in gevaar, wanneer hun ouders ruzie krijgen.
Na de dood van Jakes grootvader verhuist hij met zijn familie naar een woning waar Tony’s moeder Leonor een kleine winkel runt. De nieuwkomers willen de huurprijs verhogen, een drama voor de alleenstaande Chileense migrante. Zij mocht er voor een vriendenprijsje blijven van de vader. Ze heeft net als de nieuwe bewoners een zoon. In geen tijd zijn de twee jongens beste vrienden. Maar als de nieuwe bewoner de huurprijs voor het winkeltje fiks omhoog trekt, komt het tot een confrontatie tussen de ouders, waarin de zonen weigeren mee te gaan.
Brooklyn is een dorp in de stad. Maar achter de liefelijke façades dringt de financiële werkelijkheid zich op. Een werkelijkheid waar de twee jongens uit het verhaal nog niet voor openstaan. Zij zijn zichzelf nog aan het ontdekken, laat staan dat ze aan de wereld toe zijn.
Sachs gaat gevoelens van pijn niet uit de weg, en hij weet dan ook fenomenaal goed de interactie tussen de twee adolescenten te observeren. Het wordt duidelijk dat Jake gevoelig en gesloten is en Tony veeleer viriel en extrovert, al blijft de chemie tussen hen warm en menselijk. Deze bijzonder innemende bitterzoete film, wordt gedragen door twee uitmuntende jonge hoofdacteurs.
André Oyen

00:02 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.