Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26-12-16

DEMAIN TOUT COMMENCE

Demain-Tout-Commence-2016-Hugo-G-lin-415-poster-450.724-poster-274x410.jpg


DEMAIN TOUT COMMENCE

Release : 7 december 2016
Regisseur: Hugo Gélin
Met : Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand
Genre Komedie
duur 1h57
Frankrijk
Demain tout commence is een Franse film uit 2016, geregisseerd door Hugo Gélin en het is een remake van de Mexicaanse filmkomedie No se aceptan devoluciones van Eugenio Derbez uit 2013.
Samuel leidt een rustig en zorgeloos leven aan de kust. Hij woont in het zonnige zuiden van Frankrijk vlakbij de mensen van wie hij houdt, zonder verantwoordelijkheden, zonder hard te werken en met veel vrouwen om zich heen. Tot één van zijn vroegere veroveringen laat weten dat hij vader is van een paar maanden oude baby en ze zijn dochter Gloria bij hem achterlaat. Dat ziet hij niet zitten. Hij voelt zich absoluut niet klaar voor het vaderschap. Vastberaden om het kindje terug te brengen naar haar moeder vertrekt Samuel halsoverkop naar Londen, maar zonder succes. 8 jaar later hebben Samuel en Gloria hun leven opgebouwd in Londen en zijn ze onafscheidelijk geworden. Samuel heeft ondertussen een job als stuntman voor een filmstudio dankzij een homoman die ook waakt over vader en dochter. Hij vertelt zijn dochter nooit de waarheid over haar moeder, integendeel hij idealiseert haarb en wil haar absoluut niet confronteren met de harde realiteit.
Maar dan keert de moeder van Gloria terug naar Londen om haar dochter terug op te eisen. Deze film, is een comedie maar op een speelse manier wordt er ook op ernstige dingen ingezoomd. Zoals bijvoorbeeld op een moeder die zonder meer haar baby achterlaat om het hazenpad te kiezen. Soms is het allemaal een beetje over de top, maar gelukkig is er dan het sterke acteurstrio Gloria Colston, Antoine Bernard en vooral Omar Sy om de meubelen te redden. Net als in Intouchables of Monsieur Chocolat is hij ook nu weer de steunpilaar van de film.
Het scenario is niet altijd even sterk, maar in zijn totaliteit is deze film best genietbaar en de twaalfjarige Gloria Colston staat zeker aan het begin van een schitterende carrière.
André Oyen

19:06 Gepost in DVD, Films | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.