Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07-12-16

Wenen Anna Maria de Koning, Chantal de Hommel

index (31).png
Wenen

Anna Maria de Koning, Chantal de Hommel

Rotterdam : Mo'media, 2016149 pagina's : illustraties + stadsplattegrondReeksTime to momo ISBN9789057677793

Dit is de vernieuwde versie van de Wenen-gids uitgegeven door Mo'media ! Jij gaat Wenen ontdekken! Met haar vele parken en goede infrastructuur is Wenen niets voor niets uitgeroepen tot 's werelds meest leefbare stad. Vooral leuk aan Wenen is dat ze een stad van uitersten is. Het is de hoofdstad van Oostenrijk en vormt sinds 1922 een eigen deelstaat. De stad ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Wenen heeft 1.840.573 inwoners (01-01-2016), en is daarmee veruit de grootste stad en het cultureel en politiek centrum van Oostenrijk. Er wonen 1,8 miljoen mensen in Wenen in 2016. Daarvan heeft ongeveer 32 procent een buitenlandse culturele achtergrond. Zij omvatten mensen die niet in Oostenrijk zijn geboren of geen Oostenrijkse nationaliteit hebben. 41.000 mensen zijn van Turkse afkomst, 124.000 van Joegoslavische afkomst en 30.000 van Chinese afkomst.

Klassiek en moderne, chique en street, keizerlijk en 'urig', oost en west. Het klassieke beeld met Sissi en paardenkoetsen kent iedereen. En misschien weet je van de wijntavernes in de heuvels rondom de stad. Maar dat Wenen ook een heel hippe stad is, is minder bekend. Je vindt hier, vooral in de wijken die grenzen aan de Ring, bijzondere boetiekjes van (Oostenrijke) designers, leuke winkeltjes en trendy restaurants en cafés. Met time to momo Wenen op zak kun je 100% onvoorbereid het vliegtuig in stappen.

Aan de hand van zes wandelingen door de stad worden vele bezienswaardigheden bezocht. Per wandeling een uitklapbare kaart met de route, de hoogtepunten en bezienswaardigheden langs de route, eten en drinken, shoppen, en 'leuk om te doen'. Vooraf twaalf pagina's met algemene informatie over onder meer feestdagen, hotels en vervoer. Tot slot zes pagina's met overige bezienswaardigheden en uitgaanstips. Geillustreerd met kleurenfoto's en gebruik van kleur in de opmaak. Met overzichtskaart in de voorflap en een losse stadsplattegrond in de achterflap. Met index op alfabet en op thema. Een leuk, handig en aantrekkelijk reisgidsje. Voor historiek over de stad is het aangeraden om bijkomende lectuur te raadplegen.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.