Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-12-16

Stress reset Carine Green

57f48c84451047.20073687.jpg


 

Stress reset

Carine Green

9789491144400

Productvorm: Paperback

Pagina's: 144

Publicatiedatum: 2016

Beschikbaarheid: In voorraad

Adviesprijs: 19.99 EUR

Beefcake publishing

Baanbrekende oplossing voor stressaandoeningen

Thuis zette ik het potje op de kast en keek er lang naar. ‘Een mild antidepressivum’, had dokter Peeters het genoemd. De woorden galmden door mijn hoofd. Die nacht staarde ik zoals altijd urenlang naar het plafond. Ik wilde ze niet innemen. Toch deed ik het. Een halfje per dag. Met een glas water en de moed der wanhoop.

 

CVS, fibromyalgie, burn-out, depressie...Het zijn ziektes waar heel wat mensen mee geconfronteerd worden, maar waar nog geen acurate behandeling voor bestaat. De mensen die aan deze vage aandoeningen lijden, wacht vaak een jarenlange, tevergeefse zoektocht naar een oplossing. Vaak hebben hun klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, spierpijn en voedselgevoeligheden, een psychosomatische oorzaak: ze worden veroorzaakt door stress. Traditionele medicijnen en supplementen brengen zelden echt verlichting en pakken in het beste geval enkel de uiterlijke symptomen aan. Ook is de naaste omgeving( werk, familie, kennissenkring enz.) niet altijd even begripvol. Soms met alle drastische gevolgen vandien.

In Stress Reset onthult Carine Green (34), die zelf jarenlang aan chronische vermoeidheid leed, de formule waarmee ze niet enkel haar eigen leven, maar ook dat van haar vriendinnen (het cvs-clubje) aanzienlijk wist te verbeteren. Ze doet dit aan de hand van een gefictioneerd verhaal, waarin ze haar zoektocht uit de doeken doet. De auteur weer heel goed de combinatie van fictie en non-fictie te combineren (faction).

Een schijnbaar toevallige ontmoeting in de wachtkamer van haar huisarts leidt tot een reeks vreemde gebeurtenissen, met in de hoofdrol een al even vreemde man die haar de puzzelstukken aanreikt waarmee ze haar leven weer in eigen handen kan nemen. Hij onthult de oorzaak van pijn, van niet-gelukkig zijn en reikt een oplossing aan om de lichamelijke en mentale gevolgen van stress aan te pakken en de veerkracht van je eigen hersenen te gebruiken om zelf op de resetknop te drukken.

Traditionele medicijnen en supplementen brengen zelden echt verlichting en pakken in het beste geval enkel de uiterlijke symptomen aan. Auteur Carine Green licht de supplementen toe die haar geholpen hebben maar waarschuwt er herhaaldelijk voor dat je bestaande behandelingen niet zomaar op eigen houtje mag opgeven. Het boek kan een hulpmiddel zijn om sommige mensen wat extra steun in moeilijke omstandigheden te geven.

Wat mij in dit boek voornamelijk opviel is dat Carine Green weet hoe ze verhaal moet opbouwen, en daarom zou ik het wel aangenaam vinden om in de toekomst een echt fictiewerk van haar hand aan te treffen want ze heeft daar best wel de cappaciteiten voor.

Vermits de dame ook gretig de strooibus met humor hanteert, was dit boek meteen ook een mentaal opkikkertje voor mij.

André Oyen

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.