Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14-11-16

GUIDO STROBBE : MENDACIUM

9200000054693150.jpg


GUIDO STROBBE :

MENDACIUM

Aspekt

ISBN: 9789461539113

286 pagina's

2016

Prijs: €18.95Ze spiedde de omgeving af, geen mens te zien, en liep voor het gebouw naar rechts de struiken in. Daar stroopte ze haar trainingsbroek naar beneden, hurkte neer en… Als door een wesp gebeten sprong ze recht, onder het slaken van een luide kreet, en trok in een ruk haar trainingsbroek weer op. Daar lag een man in de struiken.”

Guido Strobbe is geboren in Sint-Denijs-Westrem (België) in 1956. Hij geeft les in de grafische media in een school in Brugge en is correspondent geweest voor de krant Het Nieuwsblad.

Guido Strobbe heeft gevoetbald in provinciale, is trainer geweest, heeft de scouts doorlopen, toneel gespeeld en heeft ook nog geregisseerd.

Sedert 2012 schrijft hij thrillers.‘Mendacium’ betekent leugen.

De schrijver schijnt blijkbaar een voorliefde voor Latijnse benamingen te hebben want zijn vorige werken mochten zich verheugen op titels als ULTIO, ODIUM, DECEPTIO en OPERTUM.Mendacium begint heel pittig met een lijk dat op een vrij pikant moment ontdekt wordt in het natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen bij Gent. Het blijkt het lijk van een vogelspotter te zijn ene Mathis Fraeyman, die samen met zijn tweelingbroer Matteo een exclusief reisbureau uitbaat, genaamd Viaggi Stravaganti.

Knorrepot Inspecteur Soetaert ontdekt een niet voltooide brief van Mathis die hem op het spoor zet van de duistere nevenpraktijken van beide broers. Inspecteur Soetaert verdenkt de tweelingbroer Matteo die tevens medezaakvoerder is van de moord.

Een tweede moord op een jongetje vlak voor het politiebureau toont aan dat hier een moordenaar aan het werk is die voor niets terugschrikt. Dat dit een hele onfrisse zaak is kunnen we trouwens ook opmaken uit de tweede verhaallijn over de ontvoering van een jongetje in Kroatië en de pogingen van zijn oom om hem te bevrijden. Inspecteur Soetaert is geen gemakkelijk heerschap en zijn zus Annelies hoeft niet voor hem onder te doen. Eigenlijk draagt ook zij bij aan het onderzoek, wanneer zij met haar echtgenoot de Venice Simplon-Orient-Express neemt. Deze peperdure trip is trouwens een van de paradepaardjes van reisbureau Viaggi Stravaganti . De auteur maakt heel knap van deze reis 'een soort slapstickthriller' op zich.

Mendacium’ is een goed opgebouwde thriller, met een goed plot en goed uitgewerkte karakters zowel aan de goede als de slechte kant.

De stad Gent wordt aantrekkelijk opgevoerd en ook de magische Orient-Express met zijn bemanning en reizigers kon me echt bekoren, zelfs in die mate dat ik er ook wel een coupé gewild had, maar dan liefs zonder Annelies Soetaert.

Guido Strobbe heeft een sterk verhaal afgeleverd dat heel afwisselend garant staat voor spanning, ontspanning, humor en wat duistere kantjes.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN, thriller | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.