Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03-12-16

Ellie Hemelsoet Valérie Rombaut

FotoValerieKlein.jpg

Projectbeeld_7.jpg

9789491144417.jpg

 


 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=IC0jwVkd6RUEllie Hemelsoet

Valérie Rombaut

ISBN : 9789491144417

2016

Beefcake Publishing

 

Hoewel Felix haar aan het lachen kreeg voelden ze toch allerlei kriebels. Kriebels die haar de keel

toeknepen en haar een beklemmend gevoel bezorgden. Plots kon ze het niet meer voor zichzelf houden, al die angstige gedachten die al de hele week door haar hoofd spookten.

Felix… ik moet naar een nieuwe school gaan en… nu moet ik ook nog eens die bril opdoen! Het is niet eerlijk! Ik vind hem helemaal niet leuk!’

Ellie voelde tranen prikken in haar ogen. Het was alsof iemand haar de keel volledig dichtkneep en haar pas terug zou loslaten als ze de tranen de vrije loop liet.

 

 

 

Ellie Hemelsoet is een jong meisje dat erg verlegen is. Zo erg zelfs dat ze enkel luidop durft te praten tegen haar broer en vader. Het wordt dan ook een hele beproeving wanneer ze naar een nieuwe school gaat, onder het toezicht van directrice Dunkel, van wie ze doodsbang is, maar die goed met haar vader kan opschieten. Daarenboven moet ze ook nog eens een bril dragen!

Gelukkig is er haar broer Felix, die haar altijd kan opbeuren. Net als Felix snoept Ellie graag en ze hebben dan ook een Hemelsoets Hemels Zoete Lijst opgesteld die bestaat uit verschillende toetjes, gebakjes en snoepjes, beoordeeld door Felix en Ellie zelf. Deze erg ernstige taak paste dan ook uitstekend bij hen, vonden ze allebei. Hun achternaam was niet voor niet Hemelsoet. Felix vond dan ook dat het hun plicht was om alles wat zoet was te beoordelen en vast te stellen of het wel ‘hemels zoet’ was. Volgens hun papa was het gewoon een excuus om te snoepen.

.Ze zou nu een echte grote meid worden volgens haar papa. Maar dat wou ze helemaal niet, ze wilde gewoon klein blijven… en voor altijd bij Felix blijven

Wanneer Felix haar vertelt dat ze een heel bijzondere bril heeft getroffen die Stoffige Slaapfeeën en Geeuwtjes kan zien, bekijkt Ellie de wereld met een nieuwe blik. Volgens hem is het een suikerspinbril met dubbele visie!

Op haar eerste schooldag gebeurt er dan ook werkelijk iets wonderbaarlijks, want hoewel Felix niets anders dan een grapje maakte, lijkt het erop dat Ellies bril echt betoverd is!

Ze ontmoet de Androfansels, wezens die tussen de mensen leven maar hen ook beïnvloeden. Ellie begrijpt er niets van, maar beleeft een geweldige tijd en maakt voor het eerst écht vrienden. Maar niet alles is wat het lijkt en plots blijkt er gevaar te zijn, dat dichterbij is dan gedacht... en ook Felix vindt dat ze genoeg 'gefantaseerd' heeft.

Het lot brengt Ellie en Elviar naar de Andere Kant, waar ze te weten komen dat de Heksenkoningin binnen wil dringen in de Mensenwereld. Ze gebruikt de walgelijkste, kwaadaardigste Androfansels als haar onderdanen. Onder andere ook de Faalwormen, waar weinig over bekend is, maar wier gruwelijke manier van doen befaamd en bevreesd is. Ellie leert een heleboel wondere wezens kennen en zonde dat hij of Ellie het weten raken ook Felix en Finn een schoolvriendje hierbij betrokken.

Ellie Hemelsoet is een spetterend debuut van Valérie Rombaut die haar verhaal ook nog opfleurt met knappe illustraties.

Het is een heel ingenieus verhaal met een stevige boodschap namelijk: 'Alles is mogelijk, zolang je maar in jezelf gelooft en je hart erin legt'.

Het is een avonturenboek, maar het is een kanjer van bijna vierhonderd bladzijden en het is niet direct een gemakkelijk verhaal, er zitten heel wat knappe plotwendingen in die echter wel de nodige leeservaring vragen. Persoonlijk zou ik er een YA opplakken maar wijsneusjes van 12+ kunnen zich misschien ook wel op dit leesavontuur storten.

Valérie Rombaut heeft een ontzettend vlotte pen en ze kan personages schetsen die charmeren maar ook angst kunnen aanjagen.
André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.