Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30-10-16

Blauwe tongen Klaske Bakker

index (8).png


 

Blauwe tongen

Klaske Bakker

: Elikser, 2016

184 p.ISBN9789089548412

 

De kracht van het licht in de duisternis deed haar beseffen dat ze zich wel zou redden. In haar eentje.

 

Klaske Bakker( 1960) debuteert met Blauwe tongen een conventionele maar wel sterke verhalenbundel. Het openingsverhaal is voor een debutantenbundel altijd heel belangrijk, want het is een lokvogel voor de rest van het proza. En dat heeft de auteur uiterst goed begrepen.

In 'weerzien' confronteert ze ons zeer beklemmend met een vrouw die van een 'louteringsreis' uit Afrika terugkeert. Ze trok erheen om een onmogelijke liefde te vergeten. Maar zo als we allen wel weten staat op bepaalde dingen geen 'vergeetdatum'. Haarscherp weet ze de gevoelens van de onmogelijke geliefden op te roepen en maakt ze de lezer duidelijk hoe ziel en lijf het woord onmogelijk verbannen.

De dertig verhalen zijn kort, maar goed opgebouwd en sterk afgerond. Toch dacht ik soms tijdens het lezen, zoals bijvoorbeeld bij het verhaal De zoon van Jannis, dit zou een roman kunnen worden.

Het zijn vaak verhalen met verrassende wendingen en door dat ze echt swingend geschreven zijn, ook al bevatten ze de nodige diepgang, werken ze echt verslavend. Er wordt veel gereisd, relaties ontstaan en springen, gevoelens en emoties borrelen maar altijd zit er wel ergens een verrassingselement.

Fris debuut.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Beste André,

Al googelend naar mijn boek Blauwe tongen kwam ik vandaag opeens jouw prachtige recensie tegen. Zo'n mooie had ik nog niet eerder gehad. En dat op het moment dat mijn boek bijna een jaar uit is. Een heel mooi cadeautje. Dank je wel!

Hartelijke groet, Klaske

Gepost door: Klaske Bakker | 09-03-17

De commentaren zijn gesloten.