Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

19-10-16

Verteerbaar licht - Jessica van Doremalen

index.png


 

Verteerbaar licht - Jessica van Doremalen

ISBN 9789076407692

Prijs € 14,95

nur 306

Paperback 64 pagina’s 2016

Van een afstand/

Handprofiel wrijft zich warm/

over stof, ogen halfgesloten/

triken naar 't klein geluk/

daar in die trage vleugelslag/

zie, zie hoe het voorbij glijdt-/

licht vermag een laatste/

of eerste oogopslag./

Jessica van Doremalen studeerde Nederlandse Taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en Literary Translation from Dutch into English aan University College London. Zij werkte in Nederland als website-redacteur en boekrecensent en zwierf vervolgens door Zuidoost-Azië, van een ashram in Rishikesh en de ghats in Varanasi tot de Himalaya's in Nepal. Inmiddels woont zij in Londen, waar ze werkt als freelance vertaalster.

In haar debuutbundel gaat Jessica van Doremalen (1973) op zoek naar een bestendige zuiverheid in het universum. Ze hecht heel veel belang aan echtheid en authenticiteit. Terwijl een wereld stilaan afbrokkelt, keert het ik zich naar binnen om zich leeg te maken en opnieuw verbinding te leggen met de werkelijkheid.

Al tastend in een wolk van spiritualiteit stippelt de dichteres zich een route uit waarin de droom als een dood van glaslicht wordt ervaren. De titel Verteerbaar licht past daarom ook zo mooi bij deze poëzie die steeds de kracht van het woord als vaandel heeft.

André Oyen

 

00:00 Gepost in BOEKEN, Poëzie | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.